Ця новина розлетілася по області завдяки пресі і телебаченню. Та найбільше цій події зраділи жителі Семенівського району, особливо криворудці. Екотеатр у Криворудській школі працює давно, а новий етап розпочато в 2010 році.

Уже 8 разів він переможець районного конкурсу екологічних бригад і театрів, 6 разів – обласного зонального конкурсу і 5 разів – призер обласного фінального конкурсу. Виступає на Всеукраїнському еко-фестивалі «Лель», семінарах, конференціях та інших заходах. Агітує, переконує, показує на власному прикладі, що ми, люди, не царі природи, а лише її частинка.

Цього року перемога особлива, адже, за словами керівника Валентини Бабарики: «Перемога дається все важче, бо в області постійно створюються нові потужні осередки екопросвіти. Наша маленька школа, у якій сьогодні навчається 75 учнів, гідно складає їм конкуренцію.» І це дійсно так. Усі знають Криву Руду. Їздять на екскурсії. Нам там усе розкажуть, саджанців накопають і фіточаєм напоять. Але повернемося до екотеатру «Червона стріла».

Валентина Геннадіївна поділилася секретом успіху: «У нас найкраща школа для нас, звичайно, бо тут вчать найкращі вчителі і вчаться найкращі діти. Бо хто може 2 місяці вечорами на чолі з Г. В. Солодом клеїти та фарбувати маски, виготовляти декорації. Усім колективом на чолі з С. С. Солод, враховуючи сатиричні ідеї Н. Ф. Слєпко, писати сценарій. І не єдиного слова з Інтернету, бо сценарій авторський. А потім шукати і виписувати костюми на зароблені всією школою кошти. Просто, ми – команда. Усі вчителі, працівники та учні школи працювали разом. А ще у нас найкращі у світі керівники села. Вони сотні тисяч гривень укладають у майбутнє, яким є підростаюче покоління. Ми дуже часто звертаємося до сільського голови Наталії Григорівни Далієвої та директора ВП АФ «Семенівська» ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт» Петра Петровича Сліпаченка, і вони нам ніколи не відмовлять, а ще щиро радіють нашим успіхам. Підтримує нас і районний відділ освіти, молоді та спорту (начальник Л. В. Лопата), надає транспортні послуги. Наш театр працює при Семенівському БДЮТ. А найголовніше – перемогу криворудці присвячують 110 річниці з дня народження засновника і розбудовника Криворудського дендропарку Сергію Марковичу Лопаті.

За матеріалами Семенівського БДЮТ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!