soros.jpg

Як і минулого року, левова частка дісталася «Інституту аналітики та адвокації» та «Світлу надії»

Міжнародний благодійний фонд «Відродження» американського мільярдера Джорджа Сороса опублікував звіт про витрачені на Україну у 2016 році кошти. «Полтавщина» проаналізувала, які полтавські організації отримали гранти і за що.

Разом благодійні та громадські організації Полтави отримали від фонду 5,96 млн грн. Це на 1,6 млн грн менше, ніж у 2015 році. Дві третини цієї суми (майже 4 млн грн) віддали «Інституту аналітики та адвокації» — минулорічному лідеру за розміром грантів від «Відродження».

Проекти ГО «Інститут аналітики та адвокації»

Загалом фонд фінансував «ІАА» п’ять проектів, про які ми вже згадували у матеріалі про річний звіт громадської організації:

1. Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги
Сума: 1 147 500 грн

2. Поширення позитивних практик соціальної підзвітності та посилення ролі НУО у процесі формування та реалізації політики влади на місцевому рівні
Сума: 1 040 000 грн

3. Незалежні медіа та адвокаційна діяльність на місцевому рівні
Сума: 946 438 грн

4. Аналіз тенденцій споживання опіоїдних анальгетиків в Україні
Сума: 495 750 грн

5. Інституційний розвиток та спроможність впливу на формування і реалізацію політик
Сума: 321 575 грн

Проекти благодійної організації «Світло надії»

Другим за вартістю проектів, фінансованих фондом Сороса, є «Світло надії». За два проекти організація отримала 1,6 млн грн.

1. Формування практик прозорого та раціонального використання бюджетних коштів у системі охорони здоров’я на регіональних рівнях для забезпечення сталості послуг зменшення шкоди. Перший етап.
Сума: 992 851 грн

2. Формування практик прозорого та раціонального використання бюджетних коштів у системі охорони здоров’я на регіональних рівнях для забезпечення сталості послуг зменшення шкоди. Другий етап.
Сума: 607 149 грн

Третім за розміром отриманих коштів став Полтавський обласний благодійний фонд «Фонд розвитку громади «Ініціатива». За один проект «Учасницьке проектування сталого розвитку — запорука успіху Білоцерківської ОТГ» він отримав 199 300 грн.

Також була профінансована «Відродженням» арт-платформа біля музичного училища ім. М. Лисенка. Проект «Твій простір: ревіталізація неактивного громадського простору силами громади міста Полтави» реалізовувала ГО «Сіті Лаб» за 120 000 грн.

Найменшу суму від фонду Сороса отримала Полтавська обласна ГО «Аналітичний центр «Бюро економічних та соціальних досліджень». Проект «Під громадським контролем: моніторинг публічних закупівель у Полтавській області» їй фінансували у розмірі 90 000 грн.

Нагадаємо, що в 2015 році 7,5 млн грн з міжнародного фонду «Відродження» розподілилися між трьома організаціями: «Інститутом аналітики та адвокації» (4 млн 815 тис. грн), «Світлом надії» (2 млн 727 тис. грн) та Полтавською обласною БО «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» (28 тис. грн).

Джерело: http://poltava.to

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Друг Алины Кабаевой 18.07.2017 18:47
Без шуток попахует, не попахивает, а именно "попахует" подставой, если только наша область 6 млн получила, представьте на что они теперь готовы, что бы в следующем году получить не меньше...
# sterva 19.07.2017 10:40
В большой сємьє-............не щолкай!!