Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2017/oblast/20840633_1714056758898651_6675370502358618534_n.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2017/oblast/20840633_1714056758898651_6675370502358618534_n.jpg'
20840633_1714056758898651_6675370502358618534_n.jpg

У місті Хорол 12 серпня відбувся Національний чемпіонат України з велотріалу. Змагалися учасники з Харкова, Києва, Кременчука, Полтави, Запоріжжя, Львова. Змагання мали міжнародний статус, адже зареєстровані у календарі міжнародних ігор (є італійський, німецький, японський тури).

Захід відбувся завдяки небайдужим людям, зокрема народному депутату Костянтину Іщейкіну та родині Крат, яка подбала про спортивну інфраструктуру (тепер у Хоролі є сучасна спортивна споруда «КратТріалЛенд» для занять цим видом велоспорту).

– Моя родина за допомогою добрих і поважних людей, по суті, розвиває цей вид спорту з нуля, я особисто реєстрував його в державі у 2014 році. Не було ні школи, ні тренерської бази, ні суддівського корпусу, нічого. Це все ми створили офіційно за останні чотири роки. А загалом у нас велотріал «катають» вже років 15, – детальніше про перебіг спортивної події розповів Олександр Крат. – Ідея полягає в тому, щоб на спеціальному спортивному велосипеді (байку) для їзди по перешкодах, подолати серію секторів – на кожен по 2 хвилини, за кожну помилку, падіння, торкання рукою чи ногою, тощо, знімаються штрафні бали. Таким чином по сумі балів і визначають кращого, а їздять хлопці по каменях, колодах, величезних скатах с/г машин та інших непростих перешкодах. Спеціалісти стверджують, що це можна назвати грою в шахи на велосипедах – тонка, цікава, драйвова та інтелектуальна гра.

Якби шановний народний депутат України Костянтин Іщейкін не відгукнувся на прохання допомогти, змагання були під загрозою зриву. Вся велоспільнота України, яка була присутня на цих змаганнях, вдячна за підтримку – це саме те, чого потребує нині молодь: не словом, а ділом залучати дітей до спорту і здорового способу життя! Також не можу не подякувати місцевому представнику команди депутата Роману Порожнеті, який дуже відповідально поставився до організації змагань. Саме так і гартуються перемоги – разом, єдиною командою.

Організаторами змагань стали Федерація велоспорту України та агропромхолдинг «Астарта-Київ», ТОВ Агрофірма «Хорольська» в особі генерального директора Павла Олександровича Кандиби, кафе «Хорол-1», а також долучилися соціально відповідальні представники бізнесу Хорольщини, внесок яких теж важко переоцінити.

Я так щиро дякую, бо це некомерційний проект. Ми влаштували змагання за рахунок власних коштів і за допомоги спонсорів. Думаю, що це прорив у цьому виді спорту в нашій державі.

Це досить молодий вид спорту, що прийшов до нас у 80-х роках з Італії та Франції. Але офіційно зареєстрований в Україні лише 4 роки. По суті, змагання в Хоролі стоять біля витоків цього видовищного спорту в Україні.

Трьохкратним чемпіоном України з велотріалу, першим і поки єдиним майстром спорту з велотріалу (а ще входить до когорти кращих фітнес-тренерів столиці) є Владислав Крат. Він також володар Кубку кубків, представляє нашу країну на міжнародних змаганнях.

У найближчій перспективі Владислава Крата – поїздка на Чемпіонат Світу – скоро в Антверпені відбудеться проміжний етап. Його світовий рейтинг, зважаючи на відсутність у країні велотріалівської інфраструктури, дуже пристойний – українець посідає 28 місце серед 150 представників інших країн, і є перспектива покращити цей результат. Остаточні змагання Чемпіонату Світу заплановані на листопад у Китаї. Але переліт туди – надто дороге задоволення для спортсмена, адже фінансує шлях до всіх цих досягнень більшою мірою родина чемпіона.

Ентузіасти цього спорту планують будувати Школу велотріалу, бо є перспектива, що європейські асоціації доб’ються включення його до олімпійських видів спорту, а це вже зовсім інший рівень підготовки спортсменів – спорт вищого рівня, до якого повинна долучатися держава. Тож така спортивна школа – це серйозний інвестиційний проект, який потребує більшого фінансування, ніж може собі дозволити бюджет місцевого рівня і соціально відповідальні бізнесмени.

Прес-служба народного депутата України

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# мішель 16.08.2017, 17:08
Терміново створити філіал в Семенівці.... ;-)
# sterva 17.08.2017, 04:10
А у нас і так одні велосипедисти, без філіалу не проїдеш...