b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Rybalka_55254031061294.jpg

Незабаром розпочнеться нерест риби. На багаточисельних річках, озерах, водосховищах риба збирається на вкритому рослинністю, прогрітому мілководді, щоб продовжити свій рід. Інстинкт продовження роду робить водних мешканців у цей період необережними і безпомічними. Вони стають легкою здобиччю браконьєрів і хапуг. Тому в період нересту риба особливо потребує охорони від браконьєрів.

Необхідно посилити контроль за діяльністю підприємств, які забруднюють водойми неочищеними стоками, не виконують встановленого рівневого режиму рибогосподарських водойм. Риба масово здійснюватиме нерестові міграції протягом усього нерестового періоду до нерестовищ Сулинської затоки. Це одне з основних нерестовищ Кременчуцького водосховища, яке по промисловій продуктивності займає І місце не тільки серед Дніпровських водосховищ, а також є одним з найкращих у світі.

Нерестовий період у Сулинській затоці триватиме з 1 квітня по 10 червня 2017 року. Під час нересту забороняється рух усіх видів плавзасобів, будь-яке рибальство. Проведенню нерестової кампанії буде приділятися особлива увага з боку природоохоронних органів у взаємодії з працівниками Семенівського відділу національної поліції України, виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Звертаємось до всіх громадян: не будьте байдужими, інформуйте органи рибоохорони, інші спеціально уповноважені органи влади про зловживання в рибній галузі, випадки браконьєрського вилову нерестової риби.

В. В. ШОСТАКА, В. А. КРАВЧЕНКО, А. Г. ГУЧЕНКО, С. П. БІЛИЙ,
головні державні інспектори Сулинськрибоохорони

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!