b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_pasika_IMG_8435.JPG

Збираючись у поспіху на роботу щоранку, ми часто позбавляємо себе сніданку – і можливості налаштуватися на майбутній день. Формул здорового харчування і дієт існує, здається, безліч, однак найвідоміша з них – «Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові».

І, незважаючи на масу сучасних теорій, саме вона – до болю знайома буквально кожному – як і раніше викликає найбільшу довіру. Але, як не парадоксально, цього простого правила ми часто не дотримуємося. Сніданок «героя нашого часу» – це в кращому випадку чашка кави. У гіршому ж – ми й зовсім відмовляємо собі в ранковому прийомі їжі – на нього просто не вистачає часу. Вибір між розміреним повноцінним сніданком і можливістю поспати зайві півгодини незмінно робиться на користь сну. А дарма.

Більшість людей знає як корисно з’їсти на сніданок декілька горіхів, і в цій статті мова піде саме про користь грецьких горіхів у нашому харчуванні. Адже про те, як правильно вживати горіхи, чи можна їсти їх на голодний шлунок і скільки конкретно можна з’їдати за один раз, інформації дуже мало.

Грецькі горіхи дуже добре захищають серце, гарантія гарного сну вночі, покращують пам’ять, вважаються «їжею для мозку», зменшують ризик виникнення багатьох захворювань. Тому, без сумніву, вони повинні стати невід’ємною частиною нашого раціону. Грецькі горіхи мають високу живильну цінність. Основні компоненти горіхів – легко засвоювані жири (60-70%), більшість із сімейства омега-3. Лише деякі види горіхів забезпечують організм необхідною добовою дозою цих кислот. Крім того, грецькі горіхи містять цінний білок, значну кількість вітаміну Е і вітаміни групи В, мінерали (калій, фосфор, магній, залізо) і клітковину.

Хоча грецькі горіхи надзвичайно калорійні (100 грамів 645 калорій), їхнє регулярне вживання у невеликій кількості позитивно впливає на функціонування організму і знижує ризик багатьох захворювань, а саме:

  • знижують рівень «поганого» холестерину в крові;
  • запобігають утворенню тромбів в артеріях і венах;
  • запобігають виникненню серцевих захворювань;
  • покращують концентрацію уваги і пам’яті;
  • зміцнюють нервову систему;
  • допомагають при депресивних станах;
  • допомагають вам заснути;
  • зменшують ризик захворювання на рак.

А чи знаєте ви, яку користь приносить грецький горіх у поєднанні з медом? Доведено, що мед допомагає донести до кожної клітинки організму користь, закладену у волоському горісі. До того ж, він посилює дію горіхів,збагачуючи їх своїми корисними властивостями.

При всій своїй користі, волоські горіхи важко засвоюються. Недарма є обмеження в кількості вживання. Будь-яка надмірність може замість користі призвести до порушення обміну речовин і травлення. Мед, у свою чергу, активізує обмін речовин і стимулює діяльність шлунково-кишкового тракту.

Голландськими вченими було проведено дослідження: на спостереження було взято кілька тисяч жінок і їхніх дітей з моменту вагітності і до досягнення дітей 8-річного віку, за результатами дослідження  було з’ясовано, що жінки, які вживали грецькими горіхами в період виношування плоду у великій кількості, народжували дітей, схильних до астми. Але коли горіхи розумно поєднувалися зі свіжими, сушеними фруктами і медом, ця небезпека минула.

Ще одна причина використання волоських горіхів саме з медом – це здатність перших швидко псуватися в очищеному вигляді. Тривале зберігання можливе лише при низьких температурах або завдяки меду.

Мед як стерильний продукт знезаражує горіхи, зберігає без зміни їх корисний склад.

Горіхи з медом не рекомендується з’їдати в день більше 2-3 чайних ложок. Краще не розтягувати таке задоволення на весь день, а вжити зранку в якості повноцінного сніданку, так як страва досить калорійна. Фахівці стверджують, що мед з горіхами – це своєрідна віагра, посилює статеву функцію чоловіків, особливо якщо використовується каштановий мед. У лікуванні простатиту і для підвищення потенції таке зілля потрібно вживати не менше місяця, але можна їсти кожен день, поки не набридне.

Грецькі горіхи з медом позитивно впливають на роботу мозкового кровообігу, підвищуючи інтелект і пам’ять. Гіперактивним дітям будуть корисні в якості заспокійливого і загальнозміцнюючого засобу. Очистити печінку, кишечник, позбутися від паразитів можна за допомогою соку зеленого волоського горіха, змішаного з медом. Потрібно вживати по 1 чайній ложці 3-4 рази перед прийомом їжі. Зелений горіх із медом корисний при анемії, перевтомі.

Широко застосовується горіх з медом при серцево-судинних захворюваннях, тому що містить багато калію. Він використовується як засіб для профілактики і лікування атеросклерозу. Стреси і безсоння, головний біль, цукровий діабет, захворювання дихальних шляхів, ШКТ, відновлення після важкої хвороби – це далеко не весь список недуг, в лікуванні яких допомагають грецькі горіхи у поєднанні з медом.

Жителі Семенівщини та всі бажаючі можуть на власному досвіді переконатися у користі даного продукту, завітавши у кафе «Гармонія», де представлено даний продукт, за адресою: с-ще Семенівка, вул. Незалежності, 42/2.

Координаційний центр «Меди Межиріччя»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!