b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_abetka_1381868177_harchi.jpg

У молодій капусті всього 27 кКал у 100 г продукту. Продукт допоможе наситити організм вітамінами, поліпшити метаболізм і налагодити роботу кишечника, позбавивши від шлаків і токсинів (завдяки вмісту клітковини).

Вітаміни С, А, В1 і В2, Р, К, нікотинова кислота, а так само клітковина і мікроелементи – усе це є в молодій капусті. Продукт майже не містить крохмаль і сахарозу, тому його сміливо можна вживати в їжу діабетикам. Звичайно, із молодої капусти можна готувати супи і тушкувати з іншими овочами, але найкраще вживати у свіжому вигляді. Продукт також містить ензими, які допомагають тваринним білкам краще засвоюватися, тому його можна поєднувати з м’ясом або рибою.

Великий вміст вітаміну U в молодій капусті робить продукт корисним для тих, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом: виразки і гастрити.

Вітамін К у складі допомагає нормальному формуванню зубів і кісток у дітей. Поєднуйте молоду капусту з редискою і сметаною, а також експериментуйте, додаючи зелень. У продукті міститься велика кількість вітаміну С і заліза.

Візуально майже не можна визначити, чи містить нітрати молода капуста, але варто дотримуватися таких правил вживання: позбавити від нітратів допоможе вимочування у воді; 4-5 верхніх листків капусти варто знімати і не рекомендується вживати качан, у якому і скупчуються нітрати.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!