Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2015/Zhittya_raionu/Varen/IMG_5240.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2015/Zhittya_raionu/Varen/IMG_5240.jpg'
IMG_5240.jpg

12 вересня в місті в м. Варен (Німеччина) відбувся традиційний міжнародний пісенний фестиваль «Співають всі» (Alles singt) серед людей з обмеженими можливостями. На цей фестиваль була запрошена другий рік підряд і делегація з України, а саме і ансамбль «Надія» Семенівської районної організації інвалідів. Дорога була далека. Виїхавши 8 вересня вранці і подолавши майже дві тисячі кілометрів, проїхавши Польщу і половину Німеччини, через дві доби ми були в м. Варен, земля Мекленбург. І відразу, майже без відпочинку, почалась наша концертна діяльність. Українським пісням у виконанні «Надії» гаряче аплодували глядачі міста Рьобель, м. Варен, працівники порту м. Варен, а в санаторії «Клінк» було два концерти 10 вересня і, на прохання відпочиваючих і адміністрації, 13 вересня.

А 11 вересня для нас була організована захоплююча екскурсія в портове місто Росток з прогулянкою по Балтійському морю, оглядова подорож по місту, перегляд фільму в 5D. У суботу, 12 вересня, була головна подія – це фестиваль «Alles singt» («Співають всі»), в якому змагались вісім хорів зі всієї Німеччини. Це були колективи різні за віком, тематикою та виконанням. Для нашого виступу було виділено 45 хвилин, і ми почали його з виконання класичного хорового твору на слова Т. Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». Приємно вразило нас те, що всі підспівували нам цю пісню, отже, її знають у всьому світі.

Тепло німецькі глядачі сприйняли пісні про Україну, Київ та Полтавщину. А коли почали звучати жартівливі народні пісні, глядачі не могли стримувати свої емоції, в хід пішли танці, навіть навприсідки, а оплески не змовкали. Це говорить про те, що українська народна пісня популярна у всьому світі, а саме в Німеччині. Крім фестивалю, було тепле спілкування за чашкою чаю з іншими колективами, і відрадно те, що один із колективів виявив бажання приїхати на Полтавщину на пісенний фестиваль.

Микола Буланий, член ради
Семенівської районної організації інвалідів

mt_gallery: Варен (Мюріц): «Битва хорів – 2»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!