У вівторок, 15 листопада, відбулася визначна подія для колективу підстанції екстреної медичної допомоги Семенівского району Лубенського округу №3 – відтепер вони працюватимуть у новому приміщенні. Будівля знаходиться за адресою: вулиця Шевченка, 41, і для семенівців знайома як пожежна частина.

Традиційно на входини були запрошені дорогі та бажані гості: головний лікар комунальної установи Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр Лавренко, головний лікар станції ЕМД м. Лубни Юрій Палига, начальник об’єднаного автогосподарства Іван Луговий, голова профспілкового комітету працівників округу Любов Жайворонок, голова Семенівської райдержадміністрації Віктор Федоренко, голова районної ради Віктор Юрченко, головний лікар Семенівської ЦРЛ Анатолій Назаренко, заступник керівника ПСП «Дружба», депутат районної ради Валерій Книш, які виступили з вітальними словами і побажаннями. Не обійшлося і без приємних подарунків винуватцям заходу. Необхідну побутову техніку, а саме чайник, мікрохвильову піч і холодильник, подарували О. Лавренко, Ю. Палига, І. Луговий. Солодощі, лікувальні чаї, мед були вручені працівникам від ПСП «Дружба». Від Семенівської ЦРЛ Анатолій Назаренко на згадку вручив картину, а Любов Жайворонок від профспілкового комітету – комітет.

У своїй промові завідуюча підстанції екстреної медичної допомоги Семенівського району Валентина Шевцова зазначила: «Необхідність перебазування екстреної медичної допомоги виникло у зв’язку з проведенням реорганізації медичної галузі у Семенівському районі ще з 2013 року. Це приміщення призведе до більш якісного обслуговування нашого населення, так як є маніпуляційний кабінет, де можна надавати першу допомогу, поміряти тиск, зняти ЕКГ, зробити ін’єкції. Є окремий кабінет для зберігання медикаментів та медичного обладнання. Для працюючої бригади найважливішим є вчасне надання медичної допомоги, але велику перешкоду створювало перекриття переїзду, яке відбувалось по 20-30 разів за добу по 5 хвилин. Ми матимемо більшу можливість займатися конкретною роботою. Головна наша задача й обов’язок – урятувати найдорожче, що є у людини, – її життя».

mt_gallery: Відкриття нового приміщення екстреної медичної допомоги

Велика вдячність була висловлена спонсорам, які допомогли у ремонті приміщення. Це Олег Васильович Мороз, Сергій Анатолійович Салов, Сергій Васильович Семигреєнко, Володимир Якович Мокляк, Володимир Миколайович Куцовол, Олександр Іванович Брижака, Сергій Вікторович Литвинчук, подружжя Олександр Васильович та Лілія Іванівна Степаненки, Тамара Володимирівна Коваленко.

Так як кожну нову справу починають із молитви, своє благословення висловив Благочинний Семенівського району, настоятель Всіхсвятської церкви, архімандрит Олексій. Право перерізати святкову стрічку надали головному лікарю Полтавського обласного центру ЕМД та МК Олександру Степановичу Лавренку та головному лікарю станції ЕМД м. Лубни Юрію Вікторовичу Пализі. Після цієї урочистої миті усіх присутніх запросили на оглядини нового приміщення, яке радувало свіжим ремонтом та красивим інтер’єром.

Олена БУГАЙ,
Олена ДУШКО

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Кіна не буде 17.11.2016, 11:54
а що в будівлі ЦРЛ уже місця немає? для чого це зроблено непонятно......??????????????? ?
# Oleg 17.11.2016, 12:33
Буде магазин ритуальних послуг.Це все відноситься до пенсійної реформи.Даєш по гробові кожному громадянину району. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
# Кіна не буде 17.11.2016, 12:14
оце не медицина катастроф, а КАТАСТРОФА медицині і медичному обслуговуванню району.... залишиться тільки гучна вивіска "Підстанція екстреної медичної допомоги Семенівского району Лубенського округу №3" :sad: :sad: :sad:
# Лара Крофт 17.11.2016, 15:50
це ще й нормально, як вони не додумалися перенести рельси :-) :lol: :D
# Кіна не буде 21.11.2016, 03:50
Цитую Лара Крофт:
це ще й нормально, як вони не додумалися перенести рельси :-) :lol: :D

або купити вертольота
# Robin Hood 17.11.2016, 17:39
Так там тепер швидка пожежники і суд????Оце компктність!!!!
# Кіна не буде 18.11.2016, 07:10
https://www.youtube.com/watch?list=RDVURFKtTxXwk&v=4veAxOyGETY#t=6.186667
# Oleg 18.11.2016, 20:11
Молодці,а якщо виклик буде з другої половини хутору, тоді що? Через переїзд все рівно треба робити переїзд.Немає більших проблем в районній медицині.Такої мілочі як тонометри не достатньо.У відділеннях.В терапії де цей прилад найбільш необхідний їх не достатньо,та і питання:Чи проходили ці прилади метрологічний контроль? Одне слово,маразм в нашій державі кріпчає.
# Рибак 19.11.2016, 03:41
"а Любов Жайворонок від профспілкового комітету – комітет." :D :D :D
# Oleg 19.11.2016, 08:53
В ЦРЛ профспілкова органызація?Так,там є організація,тільки правильніше її назвать фондом для пянок і гулянок. ;-) ;-) ;-) ;-)