b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_sud.jpg

Такий стан речей є прямим порушенням не лише Конституції України, а й норм міжнародного права, які ратифіковані Україною. Вже майже рік як судочинство Семенівщини Полтавської області завмерло, а в місті з ним і всі справи пов'язані з цивільними правовідносинами.

Про це повідомив в Фейсбуці Володимир Молодчин, який є представником в суді  інтересів фізичних та юридичних осіб.

«Майже десяток таких справ «зависло» в Семенівському суді за позовами фізичних та юридичних осіб, інтереси яких представляю і я. Більше того, в цьому ж суді «зависла» справа і за моїм позовом, тож я вирішив спробувати змінити ситуацію. Звернувшись до Семенівського суду з заявою про передачу справи до іншого суду, як і слідувало було за нормами ЦПК України, отримав відмову, тому що не має в суді голови суду, який би міг видати відповідне розпорядження», – повідомляє він.

А ще вказує, що такий стан речей є прямим порушенням не лише Конституції України, а й норм міжнародного права, які ратифіковані Україною.

«Спираючись на них я пред'явив відповідний адміністративний позов до Полтавського окружного адміністративного суду, який 11 лютого 2019 року відкрив провадження по справі №440/479/19, не погодившись з чим Семенівський районний суд Полтавської області подав до Другого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу, яку цим судом 17 квітня 2019 року залишено без задоволення. Отже, як бачимо система, зокрема судова, всіляко противиться принципам «верховенства права», але це не означає, що ми маємо бездіяти та чекати, коли все само собою вирішиться», – зазначив В. Молодчин.

Обіцяє, що на цьому справу з відновленням  судочинства Семенівщини не полишить.

kg.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# мішель 21.05.2019, 09:44
Звертатись треба прямо до ГАРАНТА за відновлення конституційних прав громадян....
# Містер Вайт 21.05.2019, 11:16
Шановні адмінм сайту! Ви як копіюєте текст з інших джерел, хоть помилки не копіюйте! А стосовно судді, то звичайно проблема. В самого справа "зависла". До речі, деяким жителям Семенівщини навіть на руку, що судді в нас немає.
# Роза 21.05.2019, 11:52
Та в нас і інші гілки влади не надто процвітають!!!!! Лише очерет))))))))))