b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_nafta-haz-ta-enerhetyka-mify-ta-realnist-2.jpg

У Полтавській області є дві перспективні ділянки, які внесли до атласу, яким користуються потенційні інвестори. Йдеться про Оболонську площу, що розташована у Семенівському районі та Писарівську 2 площу у Великобагачанському та Решетилівському районі.

Інвестиційний атлас надрокористувача презентували 13 лютого у Полтавській ОДА Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та Голова Держслужби геології Роман Опімах.

Як зазначив Олексій Гончарук на робочій нараді, Полтавщина є одним з небагатьох регіонів з таким потужним нафтогазовим потенціалом та видобутком, тому важливо запрошувати сюди інвесторів:

Вуглеводневий видобувний потенціал Полтавщина має сильний. Тільки у 2019 році у регіоні видобули від загальнодержавного показника 43% природного газу, 62% газового конденсаті та 11% нафти.

Наразі в інвестиційному атласі, у розділі вуглеводної сировини відображено 2 полтавських ділянки. Це Оболонська площа розміром 496 кв. км. Ресурс родовища оцінюють у 58, 5 млрд куб м. нафти, природного газу та газового конденсату. Також це Писарівська 2 площа розміром 221 кв. м. Там можна видобувати нафту і природний газ. Її потенціал наразі не оцінили.

Інвестиційний атлас включає інформацію про більш ніж 100 ділянок. Для зручності інвесторів, в атласі до кожного об’єкта прикріплена інформація із загальним описом ділянки, координати, оціночні ресурси, попередню вартість, мінімальні вимоги до програми робіт, а також посилання на паспорт родовища і відповідні звіти про ділянку. Крім того, усі бажаючі, можуть ініціювати одну із запропонованих ділянок на аукціон або номінувати іншу ділянку на аукціон.

zmist.pl.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+3 # Семен 23.02.2020, 11:44
Ну все.Заживемо як в Кувейті.або як в Катарі.А як повезе,то може і як ОАЕ.Оболонь буде побратимом Дубая.
-3 # Засиратор жизнєй брехунів 23.02.2020, 17:01
а семенівка може стать центр очерета :lol: інвестцій багато для цього не треба :D :D :D :D
+3 # святослав 23.02.2020, 17:13
Не з нашими дурнями! ОАЕ-країна,побудована у пустелі.Зараз-до кожного дерева чи куща підведено автономну систему поливу.50 років тому тут не було нічого.А сьогодні в метро поїзди без машиніста.Шейх Заїд коли знайшли поклади нафти вирішив,що вона має належати усьому народу,що тут живе,і продаючи нафту, віддавати частку доходу людям.З того часу кожен місцевий араб отримує свій відсоток від її реалізації ! Кому належать нинішні свердловини на Полтавщині?!