Цікаво, «старість» - це стале чи відносне поняття? Начебто, коли ми чуємо це слово, перш за все в голові виникає асоціація з літньою людиню, можливо, з нашими бабусею чи дідусем. Та все ж, набагато страшніша моральна, душевна старість.

І вона аж ніяк не залежить від віку. Хтось і в 25 років ладен не виходити з дому тижнями, не хоче змінюватися та працювати над собою. А хтось і в 95 років має таку силу волі, що не підвладна ні часу, ні хворобам.

Саме про таку людину, немічну тілом, але сильну душею, я хотіла б вам розповісти. Зайченко Марія Олександрівна виходець із Житомирщини. Але життєві обставини змусили переїхати до Семенівки. Попри те, що Марія Олександрівна рано залишилася вдовою, вона приклала максисум зусиль, щоб виховати єдиного сина та дати йому все необхідне.

15 березня Марія Олександрівна святкувала ювілей – 95 років! І привітати її завітали представники ПСП «Дружба» з смачними подарункими та продукції ТМ «Меди Межиріччя». Попри поважний вік Марія Олександрівна особисто зустріла гостей і з радістю ділилася спогадами та історіями життя. Вона з захватом описувала краєвиди рідного краю, які час не зміг стерти з її пам’яті.

 95 років - це вік мудрості і осмислення свого життєвого шляху. Нехай життя наповнюється радістю від усвідомлення того, скільки важливих справ було зроблено за всі ці роки. Бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духа та душевного тепла.

Тетяна КОРНІЙЧУК

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+2 # святослав 24.03.2020, 20:03
,,Шануй свого батька та матір свою,щоб довгі були твої дні,і щоб було тобі добре на землі, яку Господь,Бог твій,дає тобі.Усім твоїм серцем прославляй твого батька і не забувай про болі матері твоєї.Пам’ятай що вони привели тебе на світ:чим заплатиш за те,що для тебе вони вчинили?Дитино,допомагай твоєму батькові в старощах і не засмучуй його за життя;і коли розум ослабне,будь поблажливим;не зневажай його .Хто шанує батька,той гріхів збувається.Хто звеличує матір свою,той немовби скарби збирає!