b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_06_slavutina.jpg

Народилась 16 грудня 2007 року в селищі Семенівка. Хобі у Яни – малювання, але найбільш улюблене заняття – це гра на фортепіано.

Знайомство зі світом музики відбулось ще в дитинстві, коли мама грала на фортепіано для неї та родини. Яна захоплювалася цією музикою і хотіла навчитись так само, щоб відтворювати ці надзвичайні мелодії. Цю талановиту дівчинку підтримує вся її родина, а також її наставник Олена Михайлівна Долина. Майже кожного дня вона старанно займається вдосконалюючи свій талант.

«Я брала участь у багатьох конкурсах, – розповідає Яна. – У другому класі разом із Софією Поправкою ансамблем одержали грамоту на  обласному конкурсі виконавської майстерності учнів музичних шкіл «Музичний вернісаж». У третьому класі я знов брала участь у цьому конкурсі, де здобула диплом ІІ ступеня. У четвертому класі я виборола відзнаку лауреата ІІ ступеню у місті Харків на міжнародному конкурсі.

Фортепіано — це унікальний інструмент. Ним ми збагачуємо звучання скрипки, кларнета, саксофону та інших музичних інструментів.

Музикою мотивує займатись моя вчителька і директор дитячої мистецької школи Олена Михайлівна Долина. Коли дивлюсь на її гру, трепетну та чуттєву, без жодного збою, як з-під пальців, що грають, ллється то бурхливим потоком, то тонким струмком чарівна музика, хочеться неодмінно навчитись так грати», – розповідає юна піаністка.

У майбутньому Яна планує розвивати свою музичну майстерність. Вона планує йти далі по життю з музикою і повторює: «Я зможу! Я все подолаю і буду йти до своєї мети, тому що ті, хто мене люблять, роблять мене впевненою і сильною духом!».

Ця талановита дівчинка має неабияке бажання завзято та наполегливо працювати. Вона вірить у власні сили і своєму вчителю.

Девіз Яни: «Не дивитись у минуле, жити теперішнім, з гордістю дивитись в майбутнє»!

Олена БУГАЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!