b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_09_IMG_8028.jpg

«Чарівна симфонія козацтва» – фестиваль, який презентує родову пам’ять козацького роду, не тільки його бойові доблесті, але й творчі надбання, які подарували світу нащадки козаків, фестиваль, що пов’язує історичне, культурне минуле із сьогоденням, запалює зірки талантів сучасності. Він присвячений композитору Петру Чайковському, козацький рід якого походить саме з Омельника.

Цьогоріч Всеукраїнський фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» відбувся вдруге і в ньому взяли участь наші земляки. Юні вихованці Семенівської мистецької школи демонстрували свій талант у конкурсі класичної музики імені П. І. Чайковського «Вийди, вийди, Іванку, заспівай нам веснянку». Чимало семенівців здобули призові місця, але абсолютною переможницею стала Кіра Фидря, котра завоювала гран-прі у номінації «фортепіано». Щоб привітати та розповісти про ще одне обдарування нашого рідного краю, до Кіри та її молодої мами Інни завітали представники Кластеру «Меди Межиріччя» і ТОВ «ТРК-Інформ».

Кіра – надзвичайно світла і позитивна, вона розповіла, що вже четвертий рік навчається в ДМШ по класу «фортепіано» викладача Олени Михайлівни Долини. У майбутньому дівчинка мріє стати відомим музикантом.

Тож вітаємо Кіру Фидрю, її родину, педагогів і надсилаємо наше традиційне: «Так тримати»!

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!