b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_10_03092014_01.jpg

Вітчизняний політикум із часом утратив свою ідейність, програмність та став місцем кочівлі охочих до влади. Сьогодні партії стали товаром, а не тими добровільними об’єднаннями громадян, що визначаються Законом України «Про політичні партії в Україні», які повинні збирати прихильників певної загальнонаціональної програми суспільного розвитку і мати за мету сприяти формуванню та вираженню політичної волі громадян.

Напередодні кожних нових виборчих перегонів на партійній мапі з’являються нові «потужні» політичні сили, а ті, які ще не остаточно розгубили рейтинг, перезавантажуються за допомогою «нових лиць».

Раніше я вже піднімав тему старих-нових політиків, а сьогодні мені стало цікаво, як знаходять стільки нових людей при такому засиллі нових партій і оновлених політичних сил, об’єднаних загальнонаціональною ідеологією.

Сам принцип «нові обличчя» в сучасній політиці передбачає, що стара влада довела до прірви країну і врятувати її можуть лише ті, котрі жодного разу не сиділи у провладних кріслах. Принаймні так це розумію я... Поправте мене, коли щось не так.

У нашій великій країні проблеми на місцях у кожного різні, тому й місцеві вибори – специфічні, адже кандидати живуть поряд, ми знаємо їх і спілкуємось із ними. У той час, коли на рівні Києва політтехнологи пишуть програми лідерам партій і вони потім ведуть боротьбу між собою, то у таких маленьких районах, як колишній Семенівський, ситуація кардинально інша. Напередодні виборів депутатів місцевих рад і голів громад 25 жовтня 2020 року на Семенівщині є декілька партій із різними загальнонаціональними програмами, що «пригріли» біля себе представників одного органу місцевого самоврядування.

Для повної картини повернемось на 5 років у минуле. На місцевих виборах 2015 року жителі району віддали перевагу представникам Аграрної партії України (АПУ): депутатом обласної ради став Володимир Куцовол (від АПУ), Семенівським селищним головою, висунутим АПУ, стала Людмила Милашевич, а партією більшості у районній раді – АПУ (голова фракції Юлія Єлагіна). Через 5 років бачимо іншу картину, адже нашій громаді пропонують вибирати нову (стару) владу з-поміж 4-х партій. Якщо не вірите, тоді роблю витяг із партійних списків, де присутні представники Семенівської ОТГ та виконавчого комітету, чинні чиновники:

«Довіра» – Милашевич Л. П. (селищна рада), Кабачок В. І. (нинішній депутат обласної ради від БПП «Солідарність»), Силенко М. М. (виконавчий комітет), Календарь І. І. (виконавчий комітет), Вакула Л. В. (селищна рада), Ворона Н. І. (виконавчий комітет), Сурков О. С. (селищна рада), Качан О. М. (селищна рада), Вайло С. А. (виконавчий комітет);

«Європейська Солідарність» – Стеценко Ю. С. (виконавчий комітет), Клочко Т. М. (виконавчий комітет), Зайченко М. В. (виконавчий комітет), Іващенко О. М. (виконавчий комітет), Колотуха Ю. В. (виконавчий комітет);

«Опозиційна платформа – За життя» – Полупан С. М. (виконавчий комітет), Оніпко А. М. (виконавчий комітет), Єсаян А. С. (виконавчий комітет), Безнос О. В. (виконавчий комітет);

Аграрна партія України – Єлагіна Ю. А. (голова фракції), Мокляк В. Я. (виконавчий комітет), Палій С. В. (виконавчий комітет), Шквир Г. В. (виконавчий комітет), Бардалим А. В. (селищна рада), Орел С. М. (селищна рада), Антипчук А. С. (виконавчий комітет), Колодій А. В. (селищна рада), Цилюрик Н. М. (селищна рада).

Як бачимо, ідеології всеукраїнських партій на місцевому рівні не просто розпорошуються, а й узагалі об’єднуються завдяки «новим» політикам, які хочуть прийти на заміну «старим» політикам.

Тому, йдучи голосувати 25 жовтня із власними політичними переконаннями і бажанням перезавантажити владу, будьте обережні: можете натрапити на схованих чиновників.

А віддаючи свій голос за Аграрну партію, «Опозиційну платформу – За життя», «Європейську Солідарність» та «Довіру», ви голосуєте за стару владу.

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

-1 # святослав 14.10.2020, 09:35
Дякуємо за,,коректний,коментар ,щодо тих хто занапастив район і Україну і знову лізе до владиі!Не варті,ці холуї і зрадники такої ,,честі,,!Гнати їх треба і відкривати кримінальні справи-за посадові і економічні злочини,за порушення присяги!А ще-називати їх тими,,іменами,,яких вони удостоїлися за ці роки-роки самозбагачення , деребану землі , фінансів,ресурсів,зраду державних і громадських інтересів!
-2 # святослав 14.10.2020, 09:58
[ І пам'ятайте!У нас іде війна!Ці шкурники,у любий,скрутний момент для України , стали б на бік ворога! Україна - ваш дім , а ці - байстрюки її продають ! Ваш вибір на виборах - вибір вашої власної долі ! не дуріть себе ! ,,Іншими,, вони ніколи не стануть ! Обирайте тих , хто не купляє , обіцяє, продає - а тих , хто має совість , має честь , тих , на кого ви можете покластися , за любих обставин ! Слава Україні !
+8 # Геннадий 14.10.2020, 10:21
Скажи в какой партии ты и все за тебя будут голосовать :D
-2 # Семен 15.10.2020, 18:27
Вибирайте тих,хто не був при владі...Хай бувші спочинуть від непосильної праці...
# Роза 16.10.2020, 06:05
Семене, ми вже вибрали таку владу))))) Президент нічого не вміє, у Міністра освіти взагалі перший запис в трудовій книжці!!!!!)))))
-4 # Семен 16.10.2020, 06:22
Ну то вибирайте з двома записами
Мало вам професійних людей,але які при владі не були???
+5 # Геннадий 16.10.2020, 10:28
А можно поименно профессиональных людей. которые не были при власти? Такие уже 1,5 года руководят страной.
+2 # Вона Справжня 16.10.2020, 14:57
мене, мене виберіть, буду работать обіцяю на своє благо, на благо моїх родичів і родичів моїх родичів. голосуй всяк за мене
-1 # святослав 19.10.2020, 14:48
Галасуйте за ,,НеДовіру,,!Як мали 20 років ями по всій Семенівці , так і матимете,як мали смітники,гидники , занедбану - Єдину в районі Українську церкву, так і матимете, як мали постійний дерибан землі , надр і ресурсів району і Полтавщини , так і матимете ! Як не мали ніяких перспектив на краще , при цій ,,недовірі,, так і не матимете ! Чи маєте ви розум , щоб все це і надалі залишити ?!!
+5 # Геннадий 22.10.2020, 06:00
В последнее время Скмкервка как во время парада 1 мая в былые времена. На столбах, деревьях, заборах. магазинах висят морды кандидатов на руководителя Семеновской ОТГ - Милашевич, Даценко, Самиков, Сербин на каждом углу. Это сколько же надо денег на все эти плакаты, именные палатки, полиграфические изделия! На эти деньги можно всю отг обеспечить хорошими дорогами.
+1 # Геннадий 23.10.2020, 07:30
СЕМЕНОВКА