b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_17032012_303.jpg

Житель Полтавщини протягом семи років не сплачував аліменти на утримання своєї дочки. Таким чином він заборгував понад 114 тис. грн. Суд призначив йому два місяці арешту.

Два місяці арешту призначив Семенівський районний суд чоловікові, який протягом семи років заборгував понад 114 тис. грн аліментів на утримання своєї дочки. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, з 2013 року до 1 листопада 2020 року чоловік офіційно ніде не працевлаштувався, роботу не шукав, за допомогою у працевлаштуванні до підприємств, установ та організацій не звертався, добровільно матеріальну та будь-яку іншу допомогу своїй дочці не надавав.

Попри попередження про необхідність виконання свого обов’язку та можливості настання кримінальної відповідальності, аліменти добровільно чоловік не сплачував.

Також з 7 серпня 2017 року до 16 серпня 2019 року обвинувачений перебував на обліку як безробітний у Семенівській філії Полтавського обласного центру зайнятості, отримував допомогу по безробіттю у розмірі 4 тис. 81 грн. Про це він не повідомив державного виконавця, поточні аліменти та заборгованість не сплачував.

У результаті, згідно з довідкою-розрахунком Семенівського районного відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), в обвинуваченого станом на 1 листопада 2020 року

Виникла заборгованість по сплаті аліментів у сумі 114 560 грн.

Чоловік у судовому засіданні свою провину визнав повністю. Пояснив те, що не має змоги платити аліменти через відсутність роботи. Його щомісячний дохід складає близько 500 грн від періодичних підробітків. Має автомобіль «Москвич» і невелике домашнє господарство. Аліменти платить за можливості.

Наразі його пообіцяли працевлаштувати водієм.

Потерпіла ж наголосила, що протягом останніх 1,5 року обвинувачений нічого не платив для дочки, хоча має змогу досить часто їздити своїм автомобілем, витрачати кошти на розпиття спиртних напоїв і утримання іншої сім`ї.

За словами обвинуваченого, він пропонував потерпілій написати відмову від дочки в обмін на відмову від аліментів. Потерпіла просила призначити йому максимально суворе покарання.

Обвинувачений не одружений, не працює, є здоровим, проживає зі співмешканкою і двома дітьми.

Отже, суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 (злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів) Кримінального кодексу України.

Аби забезпечити виконання вироку, йому обрали запобіжний захід у виді особистого зобов’язання до набрання вироком законної сили.

Poltavske.tv

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!