Нещодавно Семенівська центральна бібліотека отримала нове науково-документальне видання нашого земляка, краєзнавця Федора Івановича Ленченка.

Сторінки книги «До 100-річчя першої на теренах України Київської спілки споживчих товариств (у подіях, фактах, іменах і фотодокументах 1908-2008 рр.)» послідовно висвітлюють історію, становлення, основні події та діяльність і імена фундаторів, їх подвижників, які створювали Київську спілку.

Народився автор 26 травня 1952 року в селищі Семенівка у сім’ї робітників. Закінчив Семенівську середню школу №2. Навчався в Київському кооперативному технікумі і Київському торгово-економічному інституті. Після закінчення кооперативного технікуму працював в центральному апараті Київської облспоживспілки. Відтоді кооперація стала для нього головним сенсом трудової діяльності. Роботу поєднував з навчанням у Київському торгово-економічному інституті. За добросовісну працю нагороджений Почесними грамотами міської та обласної Київських державних адміністрацій.

Із січня 1999 р. по березень 2005 р. – директор Київського кооперативного економічно-правового коледжу. 6 вересня 2013 року захистив кандидатську дисертацію з історії споживчої кооперації України, а з жовтня 2013 року – член Національної спілки краєзнавців України.

Федір Іванович автор 25 наукових праць, присвячених організації роботи закладів кооперативної освіти, історії та теорії споживчої кооперації.

Завдяки Ф. І. Ленченку та його землякам видано книги оповідей і народних гуморесок із села Біляки, що на Полтавщині, «Спіймав батько зайця» та «Українська вдача». Також семенівці щиро вдячні Федору Івановичу за книгу «Веселоподільський цукровий комбінат (про його «біле золото» і «Білі бараки»)», присвячену ветеранам цукрового заводу.

Наклад видання 100 примірників, один з яких ви можете знайти в КУ «Семенівська центральна бібліотека».

До теми: Оберіг доброї пам’яті про минуле заводу і заводчанВідзнака за краєзнавство.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!