Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2017/turizm/IMG_2391.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2017/turizm/IMG_2391.jpg'
IMG_2391.jpg

Із 5 по 9 червня на території НПП «Нижньосульський» перебували студенти природничого факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка у відповідності до укладеної угоди про співпрацю між установами. Мета перебування – проходження польової практики з зоології згідно навчального плану. Це був перший досвід співпраці в такому форматі, який виявився надзвичайно позитивним.

У розпорядженні студентів знаходився облаштований бівуак у околицях с. Худоліївка серед соснового лісу на березі мальовничого озера Судебське. Околиці озера репрезентовані біотопічним та біологічним різноманіттям. Лише птахів було виявлено більше 70 видів, серед яких домінували представники водно-болотного комплексу – чаплі сірі, чепури білі великі та малі, кваки, крячки (чорні та білощокі), водоплавні.

Здивувала велика щільність гніздування бугая (одночасно чули голос трьох самців). Особливою подією була зустріч з парою орланів-білохвостів – перлиною національного парку. Сподіваюсь, що цьогорічна практика не залишиться пілотним проектом, а стане щорічною співпрацею.

Віктор ПОПЕЛЬНЮХ,
фахівець з екологічної освіти

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!