Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2017/turizm/oblasnij-zbir.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2017/turizm/oblasnij-zbir.jpg'
oblasnij-zbir.jpg

Обласний збір юних екологів провели в селі Міські Млини Зіньківського району. 120 школярів із 38-ми населених пунктів Полтавщини представили результати досліджень флори і фауни в області.

Переможців нагородили грошовими преміями та грамотами. Іван Бондар проживає у селі Крива Руда Семенівського району. Хлопець досліджує місцеву флору. На збір натуралістів приїхав представити нові види хвойних дерев, які відкрив разом із товаришами.

Іван Бондар, учень Криворудської школи: «У нас понад 300 видів дерев. І в нашому парку дуже популярні кущові дерева. Це туї. Дерева дають корм птахам, який необхідний для їхньої зимівлі. А літом птахи їдять насіння цих дерев, і тим самим розносять це насіння по всій Україні».

Карина Корж родом із Кобеляцького району. Вивчає ґрунти, водойми та рослини Полтавщини. Каже: якщо бути уважним і вчасно помічати погіршення стану природи, то можна зарадити будь-якій екологічній катастрофі.

Карина Корж, жителька Кобеляцького району: «Мені подобається слідити за природою, її доглядати, спостерігати за нею. Застерігати природу потрібно від різних шкідників, а також від різних пожеж. Також треба допомагати людям з’ясувати, як не можна робити».

Екологічні експедиції та польові практики корисні для учнів, говорить керівник творчого об’єднання «Друзі природи» Валентина Бабарика. Досліджуючи природу, діти глибше пізнають навколишній світ та вчаться доглядати за рослинами і тваринами. Це виховує в них спостережливість та відповідальність.

Валентина Бабарика, керівник творчого об’єднання «Друзі природи»: «Діти навчилися дружити з природою, вони хочуть жити в гармонії з нею. Вони дуже багато працюють. Вони садять, вони поливають, вони доглядають. Звичайно, після цього вони не смітять і не ламають.

Обласний зліт юних натуралістів на Полтавщині проводять більше 10 років поспіль. Цього разу у конкурсі взяли участь школярі-екологи Полтави, Кременчука, Миргорода, Горішніх Плавнів, а також Котелевського та Зіньківського районів».

ltava.poltava.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!