Трохи мудрості від великих: «Утримувати бджіл – це наче спрямовувати сонячні промені...» Це твердження Генрі Девіда Торо, знаного американського поета, мислителя, натураліста, еколога й захисника довкілля.

Ми, бджолярі, здатні тільки обережно допомагати їм, зберегти й захистити те, що насправді не нами створено й не нам належить. І, дбаючи про них, усвідомлювати, що справжнє диво знаходиться не в наших руках чи головах, а в самих бджолах.

Наразі маємо для вас поради від Юрія Суботи, провідного бджоляра, спеціаліста матковивідної справи пасіки ПСП «Дружба», щодо роботи на пасіці у післязимовий період.

«Основним у цей час, – запевняє Юрій Володимирович, – є перевірка наявності корму. Як тільки температура повітря підвищиться, необхідно очистити дно вулика та гарно його утеплити. При першій очистці дуже бажано проводити профілактичну обробку проти кліща. Існує два найбільш безпечні варіанти перевірки: кріплення полосок від кліща та/або обробка вуликів кислотою (даний спосіб вимагає більш сталих погодних умов). Тож не гаймо часу даремно, піклуймося про найважливіших комах світу і готуймося до відкриття нового сезону бджільництва 2021».

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!