b_385_225_16777215_0_0_images_news_2022_Varofarm.jpg

Що б не відбувалося на політичній арені, закони природи залишаються незмінними – з приходом весняного тепла розпочався бджолярський сезон.

Та і питання, що є актуальними для пасічників, з року в рік залишаються тими ж самими. Саме тому публікуємо інформацію, яка може бути корисною для власників та працівників пасік.

У магазині «SV» можна придбати препарат Варофарм українського виробництва (ціна – 60 грн). Варофарм – аналог Байварола і Варостопа. Застосовують для виявлення (діагностики), профілактики і знищення кліщів варроа у медоносних бджіл.

Діюча речовина – флуметрин. Кожна дощечка містить 3,6 мг флуметрина. Препарат використовують ранньої весни – після першого огляду бджолосімей, влітку – у кінці липня або початку серпня; восени – після відкачки меду.

Спосіб застосування і дозування

Дощечки опустити і зафіксувати в міжрамковому просторі, у центральній зоні бджолиного гнізда:

  • бджолині сім’ї з нормальним розвитком – чотири смужки;
  • ослаблені сім’ї, сім’ї, які відсадити і сім’ї молодих робочих бджіл, які займають менше половини міжрамкового простору, доказ – дві смужки.

Перед використанням протягнути через отвір у дошці металеву або дерев’яну шпильку і зафіксувати її вертикально по центру, між двома рамками бджолиного гнізда.

Для виявлення кліщів вароа на дно вулика кладуть білий аркуш паперу, просочений вазеліном або харчовим жиром, опускають дощечки і витримують протягом доби, після чого обережно виймають аркуш паперу і оглядають його.

Протипоказання

Не використовувати Варофарм під час медозбору. Не ставити дощечки між рамками з розплодом (за винятком випадків сильного зараження).

Застереження

Пакет відкривати безпосередньо перед використанням.

Під час обробки використовувати засоби захисту. Після використання дощечки спалити.

Після обробки бджолиних сімей Варофармом мед відкачують не раніше, ніж через 10 діб і використовують без обмежень.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!