b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_pasika_pas1092018.jpg

Минає літо, а з ним закінчується і черговий медовий сезон. Хоча бджоли ще приносять нектар із квітів, основний період медозбору вже завершився.

Працівники медового заводу ПСП «Дружба» на повну силу готують лінію з викачки меду фінського виробництва до наступного сезону, проводиться чистка дивоагрегата. Смугасті трудівниці теж чують осінь: вони скорочують тривалість робочого дня, виганяють трутнів.

Пасічники, які вважають бджільництво своєю професією, знають: пріоритетне завдання в серпні – підготовка до холодного періоду. Її починають відразу після закінчення головного медозбору. Створити умови для появи молодих особин, забезпечити повноцінними і достатніми запасами, підготувати місце для зимівлі – турбот у кінці літа вдосталь.

Захистивши крилатих годувальниць від голоду і холоду, бджоляр не тільки збереже своїх підопічних, а й гарантує високий урожай у майбутньому сезоні. Сильні і здорові сім’ї, які благополучно перенесли зиму, навесні активніше розвиваються і швидко починають ефективну роботу.

Кінець літа – початок осені – важливий етап для сезону бджолярів. Від того, наскільки правильно будуть проведені усі дії, залежить життєдіяльність бджолосімей у найближчі осінні і зимові місяці. Якщо у цей час допустити помилку, то виправити її у вже зимуючих сім’ях просто неможливо.

За результатами спостережень було визначено, що сім’ї, середні за силою, зимують краще, ніж сильні. Тому при огляді сімей варто залишати усі рамки із розплодом, у яких, як правило, залишається до кілограма меду.

Відтак і на пасіках ПСП «Дружба» проводиться активна робота, бригади сумлінно підготовляють бджолосім’ї до зимівлі, готують сироп для підкормки бджіл, займаються утепленням вуликів, перевіряють силу бджолосім’ї, збирають гнізда, розставляють ліки проти кліща, роблять усе необхідне для того, щоб майбутній сезон став кращим від минулого. Тому роботи ще дуже багато, паралельно у координаційному центрі «Меди Межиріччя» продовжує працювати диспетчерська служба, яка збирає інформацію, аналізує її і займається оперативним контролем стану промислової пасіки ПСП «Дружба».

Координаційний центр «Меди Межиріччя»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!