Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/Karadjich.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/Karadjich.jpg'
Karadjich.jpg

Сторона обвинувачення вимагатиме довічного ув'язнення для колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича. Наступного тижня мають розпочатися останні слухання у справі.

Сторона обвинувачення на процесі проти колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича вимагатиме для нього довічного ув'язнення. У Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії у Гаазі наступного тижня мають відбутися завершальні слухання у його процесі, що триватимуть до 7 жовтня, повідомляє у суботу, 27 вересня, інформагенція dpa. Сторона обвинувачення наполягає, що життя у неволі - єдине адекватне покарання для колишнього лідера боснійських сербів, якого обвинувачують у низці воєнних злочинів.

Довгий список злочинів

Процес Караджича триває майже п'ять років. Йому інкримінують геноцид, воєнні злочини та злочини проти людяності. Це, зокрема, вбивство близько восьми тисяч мусульманських хлопчиків та чоловіків у Сребрениці. Вбивство сталося після вторгнення сербських частин до зони, яка перебувала під охороною миротворців ООН. Інший пункт обвинувачення - облога Сараєво під час якої загинуло близько 12 тисяч цивільних. "Караджич був найвпливовішою особою у так званій Сербській республіці", - вказують прокурори. Текст обвинувачення зайняв 781-у сторінку. Усі обвинувачення стосуються періоду війни у Боснії 1992-1995 років.

Караджич, який 13 років переховувався від правосуддя, був арештований 2008-го року. Сам він відкидає усі обвинувачення на свою адресу. Вирок суду очікують наприкінці 2015-го року.

DW.DE

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!