b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_lenin.jpg

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Міський голова Харкова Геннадій Кернес вважає, що очільник Харківської області Ігор Балута не мав права підписувати та видавати розпорядження про офіційний демонтаж пам’ятника В. І. Леніну на площі свободи в обласному центрі. Про це він сказав виданню "Городской ДоZор", повідомляє УНН.  

“На жаль, у зв’язку з моїм становищем, я не міг вчора зупинити це свавілля, яке лежить на совісті губернатора Харківської області Ігоря Балути та Інни Богословської. Які можуть бути розпорядження губернатора, якщо пам’ятник знаходиться на балансі СКП „Харківзеленбуд“ і місто виділяє гроші на його утримання?”, — зазначив Г.Кернес.

Він зазначив, що частина фрагментів пам’ятника була знайдена на території ДП “Харківський облавтодор”, інша — на ДП “Завод ім. Малишева ”.

За словами Г. Кернеса, сьогодні він дасть доручення, щоб вони були взяті під охорону.

Окрім того, на сайті Харківської мерії з’явилося повідомлення, в якому Г.Кернес пообіцяв, що зруйнований пам’ятник Леніну обов’язково буде відновлений.

“Те, що сталося сьогодні вночі, — це пряме порушення Закону в частині забезпечення безпеки мирних зібрань громадян України. Під покровом темряви радикально налаштованими людьми було знищено пам’ятник Леніну. Дуже важливо розуміти, що жоден з працівників правоохоронних органів не зробив жодного попередження на адресу людей, які розбивали монумент. Міліція не захистила інтереси територіальної громади”, — зазначив мер Харкова.

Нагадаємо, вчора, 28 вересня, активістам у Харкові вдалося знести пам'ятник Леніну.

Слідчими органами МВС відкрито кримінальне провадження за ч.2ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Сьогодні вранці біля постаменту вождя зібралися деякі містяни, котрі намагалися затерти напис “Слава Україні!” та прибрати українські прапори.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!