898989.jpg

Керівні чиновники часів екс-президента Віктора Януковича мають бути звільнені протягом 10 днів після набрання чинності законом про люстрацію.

Про це на засіданні уряду в п'ятницю заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає РБК-Україна .

 

"Закон визначив норму, що особи, які займали керівні посади під час президентства Януковича і знаходилися на цих посадах протягом 1 року, такі особи повинні бути звільнені з займаних посад протягом 10 днів після набрання чинності цього закону", - заявив Петренко.

Також, за його словами, під люстрацію потраплятимуть правоохоронці, судді, прокурори, які скоювали незаконні затримання та судове провадження проти активістів Євромайдана, а також ті, хто підтримував сепаратистів і терористів на сході України.

Закон передбачає формування спеціального органу при Міністерстві юстиції з функцією контролю за призначенням осіб на керівні посади.

Мін'юст підготував положення щодо такої громадської ради, і воно, за словами Петренка, запрацює з того ж дня, коли буде оприлюднено закон про люстрацію.

За словами Петренка, до керівництва громадської ради були запрошені співавтори закону з громадських організацій.

Як повідомляв "Обозреватель", 9 жовтня Президент України Петро Порошенко  підписав Закон "Про очищення влади" .

16 вересня закон "Про очищення влади" (люстрації)  був прийнятий  парламентом.

25 вересня  його підписав  голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Джерело: http://ukr.obozrevatel.com/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Рибак 10.10.2014, 19:04
Хана району! нікого не залишиться, один Федорченко з Пипичем! Я в ох..є!!!
# Aleks 11.10.2014, 05:25
Так цей закон для них і написаний. З ними ще залишиться Мохун, бо в неї виборна посада. Ганьба депутатам райради що до сих пір вона на посаді.
# Злидня 11.10.2014, 08:10
Важко з паном алексом не погодитись :sad: Ну нічого, ось вони возьмуться і ееееех!!! :P
# Саня 11.10.2014, 08:12
Сегоднятам "вече" было, че там решили?А то чет я на такое не хожу :-|
# Аттила 11.10.2014, 10:26
Не знаю, що рішили, але охороняв "велике віче" незмінний начальник міліції з часів Кучми пан Бець, а проводив пан Пипич у якого два чи три протоколи про корупцію коли був головою РДА. Так, що і сьогоднішній гарант Конституції нічого не гарантує а працює за принципом "друзям усе, ворогам - закон".
# Рибак 11.10.2014, 16:49
Там не віче було, а купка майданутих посіпак з постійними пристяжними. Поорали "Хероям сала!", поспівали, вірніше постогнали саморобних пісеньок і розбрелися по норах.
# Aleks 11.10.2014, 19:34
"Трудоголіки", кого хоть в Раду Майдану вибрали? А Пипич мабуть її очолив? Незнаю, чи переглядають депутати райради цей сайт, хотілося б їм сказати- кого ви приводите до влади? На одні і ті ж граблі наступаєте, панове...
# Аттила 12.10.2014, 12:52
Згоден! Кажуть його депутати-педагоги протянули з подачі Олі Мохун, активістки "Удару" і Президента Порошенка
# Дульсинея 12.10.2014, 12:57
А я чула, що проголосували за пипича бо він нібито керований ;-) .Як він може бути керований?Вообщем що посіяли те йвродило :sad: Тепер хльобать неперехльобать.Роботяги :sigh:
# Українець 12.10.2014, 20:56
я думаю що три кита на яких держиться наш район це три великих учителя гриша оля і серьожя а так як дітей чось учить і більш нічого не вміють то не спішіть хай працюють виростуть іхні учні стануть на ноги так десь років церез 30 а ці згодяться таки підти на пенсію отоді діти покажуть :-* :-* а серйозно вибирать потрібно тих хто хоч щось робе а не усих уче 8)