b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_Israel.jpg

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. ОБСЄ має намір розширювати команду своїх представників на кордоні України. Про це заявив на брифінгу Голова наглядової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, повідомляє УНН

"Ми розширюємося. Ми будемо діяти для того, аби розширити нашу команду правильно, для того, щоби задовольнити ті проблеми, які висловлені українською владою", - заявив Е.Апакан. Наразі кількість спостерігачів, як додав Е.Апакан, збільшилась до 300 осіб.

Він додав, що місія ОБСЄ працює і в гарячих точках, в тому числі біля Донецького аеропорту, аби спостерігати за тим, щоб був припинений вогонь. "В Луганську, Маріуполі, Дебальцево, їздимо на місце аварії літака (MH17 - ред)", - додав Е.Апакан.

Водночас, як додав речник Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, зараз в Україні є два безпілотники, а завтра ОБСЄ очікує на прибуття ще чотирьох. Вони мають суттєво допомогти роботчі спостерігачів. "Ми отримуємо їх в розібраному вигляді і потрібен час, щоб їх зібрати, але наші очікування дуже високі щодо безпілотників. Вони не будуть заміняти тих спостерігачів, вони просто будуть посилювати можливості наших спостерігачів на Сході і вони будуть доповнювати роботу місії фактично, в небі".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні щодо реалізації Мирного плану та зміцнення обороноздатності держави зазначив, що звернувся і отримав позитивну відповідь, що ОБСЄ збільшила кількість спостерігачів до півтори тисячі осіб.

Водночас у ОБСЄ цю інформацію спростували.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!