b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_NATO.jpg

У ситуації з миротворцями на Донбасі США вирішили розіграти по відношенню до Росії класичний гамбіт.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив військовий експерт Олег Жданов.

"З миротворцями йде велика гра, але вона, як на мене, ніяк не пов'язана із зустрічною резолюцією. Наскільки я розумію, США вирішили розіграти класичний гамбіт: вони зловили РФ на тому, що ті погодилися на миротворчий контингент на Донбасі. Для того, щоб у Росії виключити варіант маневру, вони попросили нас не подавати свою версію резолюції щодо миротворців на Донбасі - якщо говорити про заяву спецпредставника щодо України Курта Волкера. І тепер США хочуть почати діалог про миротворців в Радбезі ООН і висувають зустрічну пропозицію: припустімо, 20 тисяч", - упевнений Жданов.

Він зазначає, що в разі розміщення миротворчої місії, на території Донбасу не може бути ні так званих "народних міліцій", на "ополченців", які буду роззброєні в першу чергу. Також там не зможуть знаходиться іноземні армії та навіть Збройні сили України.

"Склад місії визначає сторона конфлікту, тобто Україна. Росія заперечує свою причетність до цього конфлікту. Виходить, для РФ це абсолютно неприйнятні умови. Але Росія, погодившись з введенням миротворців на Донбас і внісши в Радбез ООН власний проект резолюції, загнала сама себе в кут. Їй тепер треба або погоджуватися, або вона в очах всього світу буде виглядати не зовсім коректно в плані того, що вона сама відмовляється від власних мирних ініціатив в Раді Безпеки ООН. Ось у чому гамбіт, на чому США зловили Росію", - пояснює експерт.

За словами Жданова, Росія розглядатиме тільки свою резолюцію, так як для неї присутність миротворців на Донбасі буде означати 100% програш у війні.

"Росія в будь-якому випадку буде тягнути час. Потрібно позбавити її простору для маневру. Тому я не думаю, що будуть обговорюватися дві резолюції (по миротворцям на Донбасі, - "Апостроф")", - прогнозує він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Кремль потрапив в пастку: навіщо українців лякають наступом військ Путіна.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!