passport.jpg

КИЇВ. 3 листопада. УНН. На сьогодні в Україні ще не налагоджене серійне виробництво біометричних паспортів, але все робиться для цього. Про це сказала під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі на тему “1 листопада 2014 року — точка відліку для імплементації Угоди про асоціацію” заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає кореспондент УНН.

За її словами, європейська місія ще не може визначити безпечність біометричних паспортів, ще не запущено їхнє серійне виробництво.

"Тому не може провести європейська комісія оцінки щодо безпечності цих паспортів, щодо рівнів їх захисту. Це є певною вадою, яку ми плануємо усунути. Найближчим часом ми запустимо серійне виробництво біометричних паспортів", - поінформувала вона.

О.Зеркаль сказала, що найближчим часом планується запуск серійного виробництва і видача цих паспортів з 1 січня.

"Завдання постає запустити всю систему, з 1 січня вже видачу паспортів. Зараз відбуваються наради, щоб вирішити проблемні питання, пов’язані із запуском цього серійного виробництва. Воно пов’язане з фінансуванням та з технічним боком процесу", - пояснила представник відомства.

Довідка УНН: біометричний паспорт - документ, що дає право на виїзд за межі країни і в'їзд до іноземних держав. Біометричний паспорт відрізняється від звичайного тим, що в нього вбудований спеціальний мікропроцесорний чіп, який містить інформацію про його власника: двомірну фотографію, а також його дані: прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, номер паспорта, дату його видачі і закінчення терміну дії.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!