gosdep.jpg

КИЇВ. 5 листопада. УНН. На проміжних виборах до Конгресу США Республіканська партія досягла великих успіхів. У Сенаті, де вибирають 36 чоловік з 100, її представникам вдалося отримати чисельну перевагу над демократами, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Кандидати-республіканці перемогли конкурентів з Демократичної партії в семи штатах - Західної Вірджинії, Арканзасі, Південній Дакоті, Монтані, Колорадо, Північної Кароліні і Айові. Цих перемог виявилося достатньо для того, щоб отримати в Сенаті більшість - 52 місця з 100, передає агентство Reuters.

У Нью-Гемпширі перемогу отримали демократи. У Луїзіані жодному з кандидатів не вдалося набрати абсолютної більшості, тому 6 грудня тут відбудуться перевибори. До виборів у республіканців було 45 сенатських крісел, а у демократів - 53. Ще два незалежних сенатора голосували на користь Демократичної партії.

За попередніми підрахунками, республіканці, як і очікувалося, зберегли більшість у Палаті представників. Телеканал CBS повідомив, що вони можуть розраховувати як мінімум на 226 місць. За даними телеканалу NBC, число республіканців може збільшитися до 242. В ході виборів переобираються всі 435 депутатів Палати представників.

У разі повної перемоги республіканців у Конгресі здатність президента США Барака Обами керувати країною протягом останніх двох років на своїй посаді буде сильно обмежена, відзначає агентство Reuters.

Як повідомлялося, Білий дім запросив лідерів демократів і республіканців у Конгресі для обговорення подальшої роботи в умовах, коли більшість в обох палатах отримують республіканці.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!