golovko1.jpg

Сьогодні в Полтавській ОДА відбулася нарада за участі представників комісії Державної служби з надзвичайних ситуацій. Обговорили стан цивільного захисту, техногенної й пожежної безпеки та діяльність спеціалізованих служб цивільного захисту.

Відсьогодні в області розпочали перевірку рівня організації цивільного захисту населення. Перевірятимуть стан захисних споруд, систем сповіщення, зв’язок, техногенну й пожежну безпеку, а також готовність спецслужб на виконання вимог законів та інших відповідних нормативно-правових актів.

— Загроза на сході України не зменшується, війна продовжується, посилюється її гібридність. Наміри Росії — дестабілізувати Україну, змусити переформатувати наш зовнішньоекономічний розвиток. І так просто від своїх планів агресор не відступиться. В різних регіонах України відбуваються терористичні акти, з’являються диверсійні групи, — застеріг голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

І, хоч Полтавщина є стабільним за захистом регіоном, закликав завчасно не розслаблятися і привести систему цивільного захисту до повної готовності. Зазначив, у жодному разі область не налаштована обмежувати фінансування.

Завітав на Полтавщину й голова комісії — заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький. Пообіцяв, що комісія об’єктивно оцінюватиме реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту і надасть методичну допомогу:

— Ми не зможемо охопити всі території, всі райони області. Тому, за нашими рекомендаціями і поданням облдержадміністрації, перевірці підлягають 4 райони і 5 міст Полтавщини.

Олег Мельчуцький звернувся до керівників спецслужб. Зауважив, за виникнення небезпеки, не всі здатні адекватно реагувати й організовувати. І щоб, чекаючи допомоги, від некомпетентних дій не потерпало цивільне населення, кожен мусить знати свої повноваження і відпрацювати порядок дій.

Валерій Головко подякував за вибір Полтавської області для здійснення перевірки:

— Ми самі хочемо подивитися на свої сильні сторони, побачити слабкі. Ми показали все, що сьогодні маємо в арсеналі, щоб ДСНС дала реальну оцінку готовності нашої системи до виконання покладених завдань.

Окрім перевірки поточного стану всіх ключових елементів цивільного захисту та перегляду підготовчої документації, очільник області закликав керівників спецслужб провести навчання:

— Цивільного захисту стосуються й захисні споруди, й реагування органів влади, і практика з виникнення надзвичайних ситуацій. На сьогодні мусимо краще розуміти рівень взаємодії всіх гілок влади, держ- і соцустанов із цивільним населенням. Сьогодні безпека — це найвищий пріоритет для влади, а для людей — гарантія стабільності.

Після закінчення перевірки голова ОДА має намір провести підсумкову зустріч і проаналізувати зауваження.

Заступник голови ОДА Роман Товстий розповів, що від сьогодні й протягом десіти днів перевірятимуть всі служби, управління ОДА, РДА й адміністрації найбільших міст.

— Ми готові — як показує практика навчань, Полтавська область завжди отримує гарну оцінку. Дивитимемося по результатах і все доводитимемо все до відповідності вимогам.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!