b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_heili.jpg

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі покинула зал Ради Безпеки організації, відмовившись слухати виступ посла Палестини Ріяда Мансура, що стосується зіткнень в секторі Газа.

Про це повідомляє УНН.

Так, у своєму виступі Хейлі в корені була не згодна з тим, що зіткнення в секторі Газа, які спалахнули в понеділок, 14 травня, пов'язані з відкриттям американського посольства в Ієрусалимі.

"Скоріше, насильство йде від тих, хто відкидає існування держави Ізраїль в будь-якому з місць". Місце знаходження посольства ніяк не пов'язане ні з визначеними межами ізраїльського суверенітету в Ієрусалимі, ні з питанням оскарження кордонів ... Це жодним чином не підриває перспективи світу", - сказала вона. 

При цьому, Хейлі поклала відповідальність за ситуацію, що склалася на рух ХАМАС.

"Ми всі стурбовані насильством на Близькому Сході. Сполучені Штати висловлюють жаль у зв'язку з людськими жертвами", - заявила дипломат.

У свою чергу, палестинський посол в своєму виступі обрушився зі звинуваченнями на адресу США. На його думку, загострення обстановки на кордоні сектора Газа пов'язано саме з відкриттям посольства США в Ієрусалимі.

"Окупація є основним джерелом насильства в нашому регіоні. Для тих, у кого відмінна від цієї риторика і порядок денний, чому ви так часто блокували незалежне міжнародне розслідування?" - відпарирував Мансур.

Відзначимо, що за останніми даними в ході заворушень у секторі Газу загинули 59 людей.

Як повідомляв "Апостроф", керівництво футбольного клубу "Бейтар" з Єрусалиму після перенесення посольства США прийняло рішення про зміну назви клуб на честь Дональда Трампа.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!