b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_mamai11.jpg

Мамай розповів про своє бачення кадрової політики у міській раді: без Шевченка, але з Ляміним, а також про власне політичне існування у якості мера

Міський голова Полтави Олександр Мамай розповів про можливі наслідки утворення в міській раді більшості, яка буде до нього в опозиції. Такі перспективи можуть виникнути у разі відкликання 6 депутатів, процес якого розпочався 12 червня.

По-перше, чисто теоретично Олександр Мамай нагадав про кількість депутатів, які зможуть висловити йому недовіру:

— Якщо ми говоримо про недовіру. По процедурі — усі питання на сесію вносить міський голова. Проти себе я це не внесу. Тому депутатам потрібно зібрати вживу 21 підпис, щоб потім подати мені проект рішення через канцелярію. Тоді міський голова зобов’язаний винести питання на розгляд. Потім депутатам потрібно зібрати вже 28 голосів і провести таємне голосування. Якщо відкликатимуть секретаря міськради, то потрібно зібрати 14 підписів, я буду зобов’язаний внести проект на сесію. Якщо буде 22 голоси «за», то я заветую це рішення. Після цього депутатам потрібно знайти вже 28 голосів, щоб подолати моє вето. Якщо ж відкличуть мене по згаданій процедурі, то ЦВК повинна призначити позачергові вибори. І я знову виставлю свою кандидатуру на виборах, а громада тоді вирішить... Просто, якщо ці процеси розпочнуться, то вже ніхто уже не буде працювати, усі ми займатимемось політикою. Від цього постраждає місто.

Щодо кадрової політики, то Олександр Мамай не збирається змінювати свою позицію щодо Михайла Шевченка, якого звільнили з посади на останній сесії міської ради і який подав на це рішення до суду.

— На сьогоднішній день, якщо взяти навіть по моралі, то поки є справа в суді, призначати нового заступника — це неправильно. Чи буду працювати я із Шевченком? Якщо я вже вирішив звільнити його і підписав це рішення за поданням фракції «Свобода», то я це рішення прийняв вже однозначно. І журналісти, і територіальна громада мою позицію уже знають: якщо я вже вирішив, то змінювати рішення не буду.

Тому, якщо колись буде рішення суду, що ми прийняли рішення по звільненню Шевченка неправильно, то там буде мотивувальна частина. Там буде вказано на те, де саме було неправильно. Тому я, як міський голова, дам команду не оскаржувати рішення суду першої інстанції, яким би воно не було. І якщо воно буде прийнято на користь Михайла Шевченка, то ми зробимо все так, як сказав суд, і звільнимо його знову, вже правильно, — повідомив міський голова. Стосовно заступника з питань ЖКГ Андрія Ляміна, то міський голова визнав, що протягом 7 років у нього не було заступника по ЖКГ краще. Він хоче його бачити на цій посаді й надалі. Але, якщо Лямін обере політичну діяльність, то Олександр Мамай запропонує йому: або роботу у виконкомі, або політичну діяльність.

Джерело: https://poltava.to

 

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!