b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Birthday_anniversary_lyapanenko_mykola.jpg

Сьогодні, 18 листопада, День народження у нашого земляка Миколи Ляпаненка, журналіста, члена Національної спілки журналістів України, заступника генерального директора ОДТРК «Лтава» з виробничих питань. Микола Іванович – заслужений журналіст України, кавалер ордена «За заслуги» третього і другого ступенів. Народився в с. Карпиха Семенівського району на Полтавщині. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. З 1974 року трудова біографія пов'язана з Полтавською телерадіокомпанією. Із 1981 по 1991 рр. працював власним кореспондентом Держтелерадіо України по Полтавській області. З 1 липня 1992 року по 24 квітня 2014 року  генеральний директор телерадіокомпанії «Лтава».

Автор багатьох новел і нарисів, які видавалися на Полтавщині та у всеукраїнських літературних журналах. Автор книги «Причетність», автор і упорядник книги «Сонечко любові». Поет-пісняр, який працює у співдружності з композитором заслуженим діячем мистецтв України Олексієм Чухраєм, народними артистами України Віктором Шпортьком, заслуженим артистом України Олександром Василенком. Микола Іванович був близько знайомий з народною артисткою України, Берегинею української пісні Раїсою Кириченко. І не просто знайомий – їх пов’язувала справжня дружба. Нині М. Ляпаненко – співголова благодійного фонду «Чураївна», створеного задля підтримки талановитих митців області.

Лауреат численних всеукраїнських і міжнародних телефестивалів як автор і керівник телевізійних проектів. На Міжнародному фестивалі журналістики «Віра. Надія. Любов» одержав почесний титул «Керівник мас-медіа року».Лауреат державної премії імені Івана Франка (2009 р.)  як генеральний продюсер документальної телетрилогії «Дороги Гоголя». Лауреат державної премії імені В’ячеслава Чорновола в галузі публіцистики (2012 р.) за документальний фільм «Соловецькі в’язні з України. Микола Зеров»  як генеральний продюсер. Лауреат літературно-мистецької премії імені Дмитра Луценка (2013 р.) як поет-пісняр  за примноження національних пісенних традицій.

ltava.poltava.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!