zemlia2.jpg

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні буде діяти до прийняття закону про обіг сільгоспземель.

Проект закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" наразі перебуває на стадії доопрацювання і узгодження з представниками громадських організацій аграрного сектора, повідомили в Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією відомства, мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні буде діяти до прийняття закону про обіг сільгоспземель, у тому числі, і у часовий проміжок з 1 по 20 січня 2019 року.

"Діючою редакцією п.15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України визначено, що купівля/продаж або інший спосіб відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв) до вступу в силу закону про обіг земель сільськогосподарського призначення не допускається", - прокоментували в Держгеокадастрі заяву депутата Олексія Мушака про те, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення не буде діяти з 1 по 20 січня 2019 року.

Читайте також: Набув чинності закон про колективну власність на землю

Тобто, в зв'язку з відсутністю закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, мораторій на їх продаж діє в повному обсязі. Нотаріуси, як і раніше, будуть відмовляти в завіренні договорів купівлі/продажу сільськогосподарських земель, навіть якщо такі з'являться в період з 1 до 20 січня 2019 року.

Як повідомлялося, 20 грудня 2018 року Верховна Радаприйняла законопроект №9355-5 про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року. Зокрема, передбачено, що Кабінет міністрів до 1 березня 2019 року має розробити і внести на розгляд парламенту проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Пізніше народний депутат А. Мушак повідомив, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення не буде діяти в період з 1 по 20 січня 2019 року у зв'язку з реєстрацією постанови про скасування результатів голосування за законопроект №9355-5, який пройшов з порушенням процедури.

Джерело: http://agro-business.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!