384036566.jpg

Великобагачанський районний суд призначив штраф 850 грн завідувачу сектору містобудування та архітектури Великобагачанської РДА Григорію Олексенку, якого спіймали на хабарі 4000 грн

26 квітня Великобагачанський районний суд виніс вирок 65-річному завідувачу сектору містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Великобагачанської РДА Григорію Олексенку. Останнього затримали на хабарі у 4000 грн.

Відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень, 17 липня 2018 року до службового кабінету Григорія Олексенка звернувся Роман Гофман з приводу отримання на законних підставах земельної ділянки для індивідуального будівництва. Хоча чиновник не мав таких повноважень, але запевнив Романа Гофмана у тому, що може посприяти вирішенню його питання.

Григорій Олексенко запевнив чоловіка, що йому буде вигідно звернутися саме до нього, адже він зможе швидко вирішити питання, бо тривалий час обіймає свою посаду і має значний досвід у земельних питаннях. Свій досвід та послуги Олексенко оцінив у 4000 грн. 

14 серпня 2018 року, близько 12:30, Григорій Олексенко у своєму робочому кабінеті отримав від Романа Гофмана 4000 грн. Потерпілий добровільно передав кошти за допомогу у оформленні права власності на земельну ділянку для індивідуального будівництва. Таким чином, потерпілому завдали матеріальної шкоди на загальну суму 4000 грн.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого, як шахрайство (ч.1 ст. 190 КК України). 14 лютого 2019 року потерпілий Роман Гофман та обвинувачений Григорій Олексенко уклали угоду про примирення.

Згідно з угодою, потерпілий та обвинувачений дійшли згоди у кваліфікації злочину — шахрайство, а також у тому, що обвинувачений у повному обсязі відшкодував матеріальні збитки потерпілому. Сторони також дійшли згоди, що покаранням для обвинуваченого повинен стати штраф розміром 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 850 грн.

14 лютого 2019 року Великобагачанський суд Полтавської області затвердив вищевказану угоду та оштрафував Григорія Олексенка на 850 грн.

Відповідно до інформації з реєстру електронних декларацій НАЗК, Григорія Олексенка звільнили з посади 7 листопада 2018 року, за день до його 65-річного ювілею.

Нагадаємо, що Глобинський суд частково виправдав начальника поштового відділення «Укрпошти» у Градизьку, яку звинувачували в привласненні 129 тис. грн, але зобов’язав повернути кошти.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!