b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_sud.jpg

Лубенською окружною прокуратурою до суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із сільських рад на той час Гребінківського району.

За даними слідства, у 2018 році посадовець уклав із фізичною особою-підприємцем договір на ремонт дорожнього покриття на території  населеного пункту. У подальшому, незважаючи, що ремонт фактично не здійснено, він підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому засвідчив неправдиві відомості щодо обсягів ремонту дороги. Унаслідок таких дій із місцевого бюджету на рахунок фізичної особи-підприємця безпідставно перераховано майже 198 тис. грн.

Дії колишнього сільського голови кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

З метою відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків Лубенською окружною прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву.

Пресслужба Полтавської обласної прокуратури

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!