nato1.jpg

В уряді ФРН не бачать можливості для України в найближчі роки приєднатися до НАТО.

Членство України в НАТО можливе лише в довгостроковій перспективі. Про це заявив уповноважений уряду Німеччини щодо співпраці з Росією та країнами "Східногопартнерства" Гернот Ерлер в інтерв`ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung.

"Для цього спочатку треба багато чого змінити. Перш за все, більше не повинно бутинапруги і конфлікту, як заращз у східній Україні. За договором НАТО, приєднання країнимає підвищити безпеку Альянсу. У випадку з Україною цього, ймовірно, не варто очікувати", - зазначив політик.


Ерлер також висловив сподівання на згортання бойових дій між терористами іукраїнськими військами на Донбасі. За його словами, на Донеччині та Луганщинідокладають зусиль для припинення вогню. На думку Ерлера, це означає "можливістьтого, що зброя все ж замовкне, після того як угоди про припинення вогню, укладені на початку вересня, не були дотримані обома сторонами".

Уповноважений уряду Німеччини зазначив, що рішення НАТО про створення силшвидкого реагування не призведе до ескалації кризи з Росією, викликаної конфліктом вУкраїні. На думку політика, альтернативою створенню так званого вістря списа було брозгортання ударних сил НАТО на кордонах з Росією: в Польщі та країнах Балтії."Зараз цього не відбувається", - зазначив Ерлер.

Нагадаємо, у понеділок президент Петро Порошенко у зверненні до Парламентської асамблеї НАТО заявив, щоУкраїна відновлює курс на інтеграцію в євроатлантичну систему безпеки.

Разом з тим, за його словами, рішення про можливий вступ України до НАТО прийматиметься навсеукраїнському референдумі.

У свою чергу, помічник держсекретаря США ВікторіяНуланд заявила, що Україні буде дуже непростовступити в НАТО. А міністр закордонних справ ФранціїЛоран Фабіус повідомив, що заяви нового уряду Українипро те, що країна має намір вступити в НАТО, створюють"серйозні проблеми".

Зазначимо, Росія виступає категорично проти вступу України в НАТО.

Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!