b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_strike.jpg

У країні скасовано авіарейси, не ходить значна частина поїздів та міського транспорту, страйкують працівники промисловості, освіти

Восьмигодинний загальний страйк проходить в Італії у п’ятницю, 12 грудня. До його проведення закликали дві найбільших у країні профспілки - CGIL та UIL. Страйк зачепив залізничне та повітряне сполучення, міський транспорт, заклади освіти та охорони здоров’я. У більш як 50 містах Італії відбулися демонстрації, у Мілані навіть мали місце сутички між протестувальниками та поліцією, передає інформагенція dpa. За даними двох профспілок, скасовано близько половини авіарейсів та поїздів, не працювало біля 70 відсотків комунального транспорту. Окрім того, за цими даними, у страйку взяли участь до 70 процентів працівників промисловості країни.

Під гаслом "Так не піде!" італійці протестують проти прийнятого нещодавно закону, який послаблює захист від звільнення працівників та звужує право на поновлення на робочому місці в разі незаконного звільнення, повідомляє AFP. "Нагальна проблема цієї країни - це нестача робочих місць. Ми потребуємо політики, яка створює робочі місця, але не ті, на яких люди будуть безправними", - заявила речниця CGIL Сюзанна Камуссо.

Агентство dpa нагадує, що рівень безробіття в Італії становить більше 13 відсотків, а молодіжного безробіття - понад 43 процента. Тому страйкарі виступають проти скорочень державних видатків, закладених у проект бюджету, розроблений прем’єр-міністром Маттео Ренці. Натомість профспілки вимагають збільшення інвестицій для стимулювання економічного зростання.

Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!