b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_golovatiy.jpg

На думку юриста, Венеціанська комісія досить поблажливо поставилася до цього документа

КИЇВ. 15 грудня. УНН. З юридичної точки зору Закон про люстрацію — це найгіршої якості закон, який коли-небудь з’являвся в Україні за всі роки незалежності. Про це в ексклюзивному коментарі УНН зазначив колишній міністр юстиції України Сергій Головатий.

За його словами, це ганьба для української держави з точки зору юридичної грамотності, і абсолютна юридична непрофесійність тих, хто його писав.

“Все це викладено у проміжному висновку Венеціанської комісії, і я цю думку висловлював ще два місяці тому. Я тоді говорив, що як тільки потрапить цей закон до Венеціанської комісії, він буде просто розгромлений”, — зазначив Головатий.

На його думку, Венеціанська комісія досить поблажливо поставилася до Закону про люстрацію. “Вона відмовилася ухвалювати висновок, і пішла на компроміс, запропонувавши переписати його геть, наново. Бо це є професійна ганьба українських юристів, яких очолює міністр юстиції України Павло Петренко. Це також ганьба української влади у юридичному відношенні. Такого неграмотного юридичного письма у нас за 23 роки незалежності ніколи не виходило з-під парламентського купола. Ніколи такого не було!” — переконаний колишній міністр юстиції України.

Як повідомляв УНН, у своєму висновку Венеціанська комісія однозначно зазначила, що існує певне дублювання між законом про очищення влади і законом про відновлення довіри до судової влади. Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що Венеціанська комісія підтримала український закон “Про очищення влади” (люстрації). За словами міністра, українська сторона домовилися з експертами цієї комісії про співпрацю з удосконалення закону.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# святослав 15.12.2014, 22:12
Цікава підбірка матеріалів на цьому сайті - для СБУ ! І явні , і приховані - антидержавні і антиукраїнські ! Та й автори коментів не соромляться симпатизувати ворогу , хоча вони , в більшості , для того й,, злетілися,. на цю інформаційну ,,тухлятину,, ! ,, Бог шельму метит,, !
# Аттила 16.12.2014, 18:55
А хто ворог - Венеціанська комісія?
# Самсон 16.12.2014, 06:15
А де ж демократія, свобода слова?! Чи цими привілеями користуються тільки нацисти?
# Рибак 16.12.2014, 15:10
Самсон, а з ким ти зараз балакав? підпис Святовсрав.
# Злидня 16.12.2014, 17:21
Я взагаллі пропоную з ним не говорити. Я ж колись казала як мене бабка вчила з такими спілкуватися. Нагадаю, що вона працювала в "топольках"в Орєховкє (біля ромодану).Він тупо виводе людей із себе. З ним треба як з полоумним :-)
Ну типу:Так святославчику, так таки так.На з"їж пігулку красненьку.От молодець! І в кінці :Слава україні, героям слава.І все!Йому тут буде вже не цікаво :lol: По іншому ніяк.Тут клініка на ліцо 8)
# Злидня 16.12.2014, 17:24
І ще одне.Яка б там леля не була (розбіжності у поглядах і таке інше) але вона хоча б підтримує діалог ;-) :P :P :P :P :P
# Злидня 16.12.2014, 17:24
І з нею можна спілкуватися :o