minsoc.jpg

Міністр соціальної політики Павло Розенко вважає, що підвищення пенсійного віку нічого не дасть Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю "Економічній правді". "Зараз в інтернеті, як і між міністерствами, "гуляє" немало документів. У цьому напрямку працює кілька робочих груп, кожна з них має свої напрацювання", - сказав міністр. За його словами, все обговорюється.

"Частину опублікованого я бачив. Частину - ні, напевно, матеріали готувалися саме у такому вигляді в одній з робочих груп. Можу сказати одне: на момент публікації більшість з цих питань була обговорена і відкинута.  Наприклад, найконфліктніше: підвищення пенсійного віку на п’ять років. Я належу до тих, хто вважає, що підвищення пенсійного віку нічого не дасть Україні", - розповів Розенко.

Як зазначає міністр, питання пенсійної системи не в тому, скільки буде працювати українець, - 65, 85 чи 100 років.

"Якщо ми будемо балансувати бюджет за рахунок пенсійного віку, то нам доведеться його підвищити до 500 років. Всі розуміють, що питання балансування бюджету ПФ - це, в першу чергу, легалізація зарплат. 200 млрд грн щороку сплачується у "конвертах". Це означає, що щороку Пенсійний фонд недоотримує 70 млрд грн доходів", - зазначив Розенко.

За словами міністра, розмови про підвищення працездатного віку та збільшення страхового стажу на фоні таких цифр - порожня дискусія.

"Так, експерти рекомендують, це питання обговорювалося на рівні уряду, але чи будуть такі ініціативи внесені до Верховної ради, я абсолютно не переконаний. Так я можу проаналізувати кожне питання", - підсумував Розенко.

Джерело: http://www.pravda.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!