b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_1458999932_statistika.jpg

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. №848 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 року №329), житлова субсидія не призначається, в тому числі на наступний період, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який ураховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді, за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них узагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії, або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який ураховуються доходи для призначення субсидії, або вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому, ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який ураховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Таким чином, однією з вимог для оформлення житлової субсидії є обов’язкова сплата працездатними особами єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому, ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який ураховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Якщо ви є застрахованою особою (в тому числі фізичною особою-підприємцем), ви можете отримати інформацію про сплачені за вас\вами суми єдиного внеску.

Для того, щоб переконатись, що роботодавець сплачує за вас страхові внески, ви можете самостійно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України з паспортом та ідентифікаційним кодом і отримати індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб (довідку ОК-5, ОК-7). Ви також маєте можливість авторизуватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України http://рortal.pfu.gov.ua. Зайдіть до «Особистого кабінету» та оберіть розділ «Мій страховий стаж», де ви зможете переглянути інформацію про свій страховий стаж і сплачені внески. Також можна зайти до «Особистого кабінету» на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України http://рortal.pfu.gov.ua та налаштувати сервіс СМС-інформування. Щомісяця вам надходитиме інформація про сплату/несплату роботодавцем єдиного соціального внеску і про зарахування/не зарахування цього періоду до страхового стажу.

Якщо ви не є застрахованою особою в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування (не були застрахованою особою у періоди січень-червень), ви маєте можливість укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, в тому числі з одноразовою сплатою єдиного внеску за попередні періоди. Укласти договір про добровільну участь ви можете за будь-які місяці в періоді (січень – червень), у яких ви не підлягали загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню Розмір мінімального страхового внеску на дату звернення (сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2 (3723 грн. х 22% x 2 = 1638.12 грн.)

Для укладення договору вам необхідно звернутись до Семенівського відділення Лубенської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області за адресою: с-ще Семенівка, вул. Незалежності, 2.

Якщо ви є застрахованою особою, у т. ч. підприємцем, і за вас не сплатили (або ви не сплатили ) єдиний внесок або сплачено (ви сплатили) у розмірі, меншому мінімального розміру страхового внеску за окремі періоди, ви маєте можливість отримати в органах Пенсійного фонду України інформацію з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування про несплату платежів за відповідні періоди, а також про неврахування цих періодів до страхового стажу. Вам необхідно погасити борги зі сплати єдиного соціального внеску на рахунки органу ДФС, якщо ви підприємець. Якщо ви найнятий працівник, вимагайте від страхувальника сплати страхових внесків, у тому числі в судовому порядку (п. 3 ч. 1 ст. 16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

Глобинське об’єднане управління Пенсійного фонду

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!