b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_12_chto-luchshe-laminat-ili-linoleum-ili-parket-ili-massivnaya-doska-1.jpg

Якщо ви шукаєте підлогу з натурального матеріалу, але не бажаєте витрачати на неї багато грошей, то паркетна дошка – ідеальний варіант. За своїми характеристиками вона представляє собою щось середнє між дорогим паркетом та ламінатом. Дерев’яна підлога сьогодні користується шаленим попитом. Адже має гарний вигляд та оригінально доповнює будь-який інтер’єр. Далі ми розповімо, що потрібно знати про паркетну дошку перед покупкою.

Що таке паркетна дошка?

Паркетна дошка – це склеєні між собою кілька шарів матеріалів. Верхній створюється з цінних порід дерева, а нижній з більших бюджетних (сосна, ялинка). Середня товщина дошки – приблизно 14 мм. Вкладається вона на спеціальну підготовлену підложку. Вона дозволяє вирівняти нерівності підлоги, якщо такі є. До речі, такий спосіб укладання вважається найпростішим та зручним.

Завдяки використанню більш доступних порід дерева, паркетна дошка відрізняється більш бюджетним цінником. При цьому якість та зносостійкість залишаються на високому рівні. Її особлива структура дозволяє на витрачати зайвого часу та коштів на вкладання. Базових знань та стандартних інструментів буде достатньо, аби швидко та якісно вкласти підлогу у будь-якому приміщенні.

Види паркетної дошки

Шпунтована дошка

Шпунтована дошка являє собою стругану дошку з сосні чи ялини. Шпунт, завдяки розміщенню за довжиною кожної дошки, дозволяє створити з’єднання шип-паз. Саме останній гарантує міцність та стійкість конструкції. Шпунтовану дошку оброблюють лакофарбовими матеріалами після вкладання. Плюси таких виробів - доступність, екологічність та натуральність. Серед недоліків варто відмітити м’якість матеріалу та необхідність його покриття лаком.

Масивна паркетна дошка

При виготовленні масивної паркетної дошки використовуються цінні породи – дуб, горіх, модрина. Товщина дошки складає приблизно 20 мм. На ній може бути захисне покриття з лаку чи олії. Її вкладають на стійку основу у вигляді фанери методом приклеювання. Переваги масивної дошки – стабільно тримає форму, довговічна, представлений великий вибір сировини. Незначні мінуси – це особливості догляду та умови укладання.

Штучний паркет

Штучний паркет можна вважати зменшеною копією масивної дошки. Товщина варіюється від 15 до 20 мм. Він також вкладається на фанеру, зверху вкривається циклевку, а потім шліфується, тонується та вкривається захисним покриттям.

На що звертати увагу при виборі паркетної дошки?

Підбираючи подібне підлогове покриття, варто враховувати декілька важливих аспектів:

  1. Особливості приміщення, де буде вкладатися паркетна дошка та його прохідність. Наприклад, для офісних приміщень рекомендується використання більш товстого матеріалу, що краще витримує навантаження.
  2. Якість та рівність підлоги, на яку буде вкладатися нове покриття. Можливо, виникнуть нюанси та необхідність попереднього вирівнювання поверхні.
  3. Кольорова гамма дошки в залежності від палітри інтер’єру. Правильно підібраний відтінок підлоги може кардинально змінити картинку приміщення.
  4. Правильно розрахувати потрібну кількість матеріалу та продумати необхідність використання додаткових інструментів.

Врахувавши ці прості, але важливі аспекти ви обов’язково підберете ідеальну паркетну дошку.

Де придбати паркетну дошку?

Сьогодні придбати якісне от оригінальне підлогове покриття можна будь де. Активно працюють як стаціонарні точки продажу, так і онлайн-магазини паркетної дошки. Вони представляють українських та світових виробників.

Обираючи паркетну дошку, звертайте увагу на різноманіття відтінків та фактур. За допомогою правильного підібраного кольору підлогу можна урізноманітнити будь-яке приміщення. В каталогах представлені варіанти, створені з різних порід дерев: африканських, азіатських, європейських, американських. Кожен з типів сировини має свої плюси та мінуси, які потрібно враховувати під час вибору підлогового покриття для того чи іншого приміщення. Зараз найбільшим попитом користується така деревина: бук, дуб, клен, вишня, горіх. Деякі споживачі не відмовляються від більших екзотичних варіантів – панга-панга, мербау, венге.

Обирайте паркетну дошку для приватного будинку, офісу чи квартири. Вона обов’язково надасть будь-якому приміщенню рис витонченого стилю та наповнить приємною, затишною атмосферою.

На правах реклами

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!