b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_01_pravo.jpg

Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Полтавській області продовжується випуск електронної версії щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник». Жовтневий випуск видання розповість читачам про найцікавіші новини із життя системи БПД Полтавщини, ініціативи, новації чинного законодавства, новини від партнерів та найактуальніші юридичні консультації.

8 жовтня правнича спільнота в Україні відзначає професійне свято – День юриста. Із цією нагоди приймайте вітання від директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Полтавській області Олександра Черчатого.

Впровадження земельної реформи в України викликало чимало запитань у пересічних громадян. Про особливості захисту земельних прав мешканців громади області, зокрема на прикладі роботи системи БПД Полтавщини, ключові моменти співпраці органів місцевого самоврядування, фермерів щодо захисту земельних прав, питання, які цікавлять жителів області, як вони вирішуються на практиці,  як громадяни можуть захистити свої права, звернувшись до фахівців системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які співпрацюють з системою, успішними практиками захисту земельних прав в області, про всі ці питання говорили під час престуру з земельних питань, який відбувся 27- 28 вересня на Полтавщині. Про його найцікавіші моменти та результати читайте у черговому номері видання.

Збираючись для виїзду за кордон на постійне місце проживання  громадянам України необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. Про  алгоритм  подачі документів  дізнавайтеся у публікації від представників ГУ ДФС у Полтавській області у  жовтневому випуску газети.

Продовжуємо знайомити читачів з успішним досвідом розвитку громад Полтавщини. У рубриці «Життя ОТГ» читайте про досвід роботи Білицької громади.

У жовтневу випуску видання читайте про особливості оформлення е-лікарняних, дізнайтеся на що варто звернути увагу у випадку оформлення тимчасової непрацездатності, як дізнатися, що е-лікарняний оформлено успішно про це розповідають наші партнери – представники ГУ Пенсійного фонду України у Полтавській області.

18 жовтня – Європейський день боротьби із торгівлею людьми. Як  вирішенням цієї проблеми займаються на Полтавщині читайте у рубриці «Новини від партнерів» в інформації від представників благодійної організації «Світло надії», яка працює як на превентив, так і з постраждалими.

У черговому номері видання читачі можуть ознайомитися з результатом партнерської співпраці  системи БПД області з бібліотечними закладами області на прикладі правового клубу «Феміда», який вже понад 19 років діє на базі Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара.

Про  свій шлях як правника та роботу у системі безоплатної правової допомоги розповідає  у рубриці «Людина права» очільниця Кобеляцького бюро правової допомоги Ілона Бобрищева.

Про особливості проведення фахівцями системи БПД області правоосвітніх активностей до Дня юриста, на прикладі Фестивалю юридичних професій,  читайте у черговому номері видання. Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відновлює проведення вебінарів у рамках правопросвітницької акції «Право знати». Вебінари проводитимуть щосереди о 17.00.

Ініціатива має на меті поінформувати  громадян про найбільш актуальні питання сьогодення, навчити вирішувати  свої повсякденні питання у правовий спосіб.

У якості спікерів до участі у вебінарах запрошені профільні експерти з числа партнерів системи безоплатної правової допомоги у Полтавській області: представники  правоохоронних органів, органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, адвокати.

Найцікавіші роз’яснення правового характеру читайте у постійних рубриках видання: сторінка адвокат консультує, фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID».

У кожному номері видання читачі мають можливість ознайомитися із зразками документів, прикладами успішної практики системи БПД. Із випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися «Правовий вісник» №10.

Приємного читання!

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!