Раніше людям доводилося розраховуватися за товари та послуги готівкою. Це було не дуже зручно, особливо під час подорожі. Тому згодом з’явилися банківські картки із магнітною смугою та чипом – для оплати потрібно було вставити картку до терміналу.

Зараз безконтактна технологія оплат дає змогу зробити покупку лише за допомогою одного дотику. Піднесіть картку до термінала й оплату буде виконано. Це абсолютно безпечно та максимально комфортно. До того ж, сьогодні оплачувати безконтактно можна не лише карткою, але і за допомогою телефону або смарт-годинника. Тож, вам не доведеться постійно носити з собою гаманець.

Mastercard дає змогу користуватися своїми продуктами будь-де та будь-коли, розраховуючись онлайн та приділяючи час відпочинку, а не пошуку готівки для оплати.

Як відбувається безконтактна оплата

У більшості сучасних магазинів, перукарень, ресторанів та інших закладів доступна оплата за допомогою термінала. Користувачу достатньо попередити персонал, що розрахунок відбуватиметься за допомогою безконтактної картки. Далі потрібно буде піднести її до пристрою та ввести PIN-код, якщо сума перевищує 500 грн.

Ви можете розраховувати на максимальну безпеку, коли використовуєте цю технологію оплати:

  • Сума не може списатися з картки двічі, оскільки термінал на момент транзакції блокується.
  • Персонал ніяк не контактує з картою, тому всілякі махінації стають неможливими.
  • Кожна транзакція шифрується за допомогою динамічного коду, це робить її недоступною для шахраїв.

Оплата смартфоном та смарт-годинником

Наразі користувачу не потрібно носити із собою навіть банківську картку. Достатньо під’єднати її як спосіб оплати в такі сервіси: Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay та інші та використовувати для оплат телефон або годинник. Але потрібно розуміти, що ваш гаджет має підтримувати технологію NFC.

Щоб почати користуватися смартфоном чи іншим гаджетом, як інструментом для оплати за товари та послуги, потрібно виконати такі дії:

  1. Завантажити додаток на телефон від сервісу, яким плануєте користуватися.
  2. Ввести дані картки Mastercard в додатку.
  3. Щоби провести оплату потрібно піднести телефон, годинник чи браслет до термінала.
  4. Якщо сума для оплати перевищує 500 грн, потрібно розблокувати пристрій для підтвердження операції.

Слідуючи цим простим правилам ви зможете швидко та надійно здійснювати оплати.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!