b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_sport_1509096429_shahi.jpg

3 червня у приміщенні Семенівського НВК №1 ім. М. М. Хорунжого відбулися змагання із шахів і шашок, присвячені пам’яті співзасновників районного шахово-шашкового клубу «Олімп» Деменка Олександра Юрійовича та Урупіна Івана Івановича.

Прикро, що частина гравців із різних причин не змогли прибути на змагання, але учасники, які брали участь у баталіях за дошками, одержали максимум задоволення, продемонстрували цікаву, змістовну гру. Призерами змагань стали:

Шахи

  • чоловіки: І м. – Віктор Куліш (с. Очеретувате), ІІ м. – Іван Гончаренко (с. Заїчинці), ІІІ м. – Сергій Новохатько (с-ще Семенівка);
  • жінки: І м. – Ольга Дреєва (с. Веселий Поділ), ІІ м. – Людмила Денисенко (с-ще Семенівка), ІІІ м. – Світлана Костомарова (с-ще Семенівка).

Шашки

  • чоловіки: І м. – Іван Кущенко (с. Великі Липняги), ІІ м. – Іван Старченко (с. Рокити), ІІІ м. – Володимир Вовк (с. Очеретувате) – Микола Бабій програв йому лише в додатковій грі, тому посів 4 місце;
  • жінки: І м. – Ольга Дреєва (с. Веселий Поділ), ІІ м. – Ілона Денисенко (с-ще Семенівка), ІІІ м. – Світлана Костомарова (с-ще Семенівка).

Найбільш напруженою цього дня була гра з шахів між районними лідерами Іваном Гончаренком та Віктором Кулішем. До останніх ходів шальки терезів коливалися то в одну сторону, то в іншу. Але врешті-решт перемогу здобув більш молодший гравець.

Від імені учасників змагань хочу подякувати колективу НВК №1 (директор Олена Дунай) за теплий прийом та підтримку учасників змагань.

Не можу не відмітити постійну підтримку наших ініціатив із боку голови Семенівської районної ради сільськогосподарських виробників Сергія Семигреєнка, голови районної організації «Рідне Місто» Валерія Книша (саме він виготовив прекрасні грамоти з портретами О. Ю. Деменка та І. І. Урупіна, якими були нагороджені призери змагань), заступника керівника ПСП «Дружба» Василя Долинного, Очеретуватського сільського голову Владислава Торопа, які завжди допомагають нам в організації та проведенні змагань. Також відчули підтримку і постійні запрошення до участі в змаганнях і з боку районної організації людей з інвалідністю (Любов Грек, Павло Кобильченко).

Особливі слова подяки за пропаганду наших видів спорту хочемо висловити колективу ТОВ «ТРК-Інформ» та редакції газети «Вісник Семенівщини» (Любов Книш, Михайло Погрібний). Ці види цілком доступні кожному, не вимагають значних затрат та зусиль, розвивають пам’ять, логічне мислення, сприяють згуртованості, розвитку ініціативи, допомагають знайти хороших друзів.

Приєднуйтеся до нас, будемо раді кожному новому учаснику змагань, незалежно від статі, віку і місця проживання. Наші турніри відкриті для кожного з вас!

Іван СТАРЧЕНКО,
суддя змагань

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!