b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_01_27990f.jpeg

Легенда світового баскетболу, американець Кобі Браянт загинув у авіакатастрофі. Вертоліт із ним, його 13-річною донькою та зі ще двома пасажирами на борту зазнав краху неподалік міста Каллабасас, округ Лос-Анджесес, штат Каліфорнія. Вижити не вдалося нікому.

Причини аварії поки не відомі. Як зазначають рятувальники, дружини спортсмена Ваннеси Браянт на борту не було.

Пристрасть Кобі до гелікоптерів була відома здавна. Він багато років подорожував саме таким чином, починаючи із того часу, як почав грати за Лейкерс. Зокрема, був відомий тим, що прибував до Staples Centre із Ньюпорт Біч, Каліфорнія саме на своєму гвинтокрилі Sikorsky S-76.

Спортсмен разом зі своєю дружиною мав чотирьох дочок, а нещодавно його помітили на іграх НБА із однією з них – Джанною, потенційною зіркою жіночого баскетболу. У цій катастрофі загинула і вона.

Кобі Браянт заслужено вважається одним із найвеличніших гравців у історії НБА. За свою 20-річну кар’єру в «Лейкерс» він був у вісімнадцяти командах All-Star, вигравав 5 чемпіонатів асоціації, двічі визнавався MVP фіналу розіграшу, одного разу MVP сезону НБА, також він є дворазовим Олімпійським чемпіоном.

На рахунку легендарного американця низка рекордів, зокрема: наймолодший гравець, обраний в збірну всіх зірок новачків НБА (1996/97); наймолодший гравець, обраний в збірну всіх зірок захисту НБА (1999/00); наймолодший гравець, який вийшов в стартовому складі в грі НБА (18 років 158 днів); наймолодший гравець, який вийшов в стартовому складі в матчі всіх зірок НБА; п'ятий гравець НБА (після Уїлта Чемберлена, Каріма Абдул-Джаббара, Карла Мелоуна і Майкла Джордана), який подолав рубіж в 30 000 очок; 11 листопада 2014 року в матчі з «Мемфіс Гріззліс» побив рекорд НБА за кількістю нереалізованих кидків з гри, обігнавши Джона Хавлічек.

Щоб продемонструвати всю велич цього баскетболіста в його рідній команді «Лейкерс» варто навести всім відомий, але унікальний факт – клуб вилучив із обігу номера 8 і 24. Він став єдиним гравцем в історії команди, на честь якого із числового переліку було вилучено обидва номери, під якими Браянт грав.

На момент трагедії баскетболісту був 41 рік.

Кращі моменти кар’єри Кобі Браянта:

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!