b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_03_89305570_2749682031781647_2502514831622406144_o.jpg

3 березня відбулося засідання громадської організації «Федерація футболу Семенівського району» (ФФСР) за головування Олександра Пугачова. Головне питання, яке обговорили присутні футбольні функціонери та члени виконкому, – відновлення чемпіонату Семенівщини з футболу після річної перерви.

Кожному дали можливість висловити свої думки стосовно проведення першості.

Найперше, змагання матимуть статус відкритих, адже вже не вперше у найбільшій спортивній події нашого району візьме участь щонайменше одна команда з Хорольщини. Це підтвердив присутній на нараді тренер із сусіднього району Василь Олексенко. Тож на уродженців Хорольського району буде поширюватися таке поняття, як «місцевий гравець».

Що ж до «легіонерів», то ця тема викликала найбільшу дискусію, бо ж, за глибоким переконанням усіх, хотілося б не лише відродити місцевий футбол, а й рівень гравців, селекціонувати талановиту молодь. Тут думки розділилися: дехто за найсуворіші вимоги до немісцевих (до трьох гравців у команді), а дехто, враховуючи реалії зменшення населення району, – за ліміт у п’ять футболістів із пропискою інших районів. Зупинилися на версії: 5 «легіонерів» у команді і троє з них зможуть одночасно вийти на поле.

Ще одна проблема, через яку були проблеми з проведенням першості, – це фінансові затрати. Сьогодні мало хто зі спонсорів погодиться спрямовувати десятки тисяч на довготривалі спортивні турніри. Сергій Семигреєнко, як президент Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя», виступив із заявою, що громадська організація готова стати партнером чемпіонату Семенівського району.

Титульне спонсорство у наш час – практика доволі поширена. Такий вид партнерства вже давно з’явився у футбольних клубів, які розміщують рекламні логотипи на футболках своїх гравців. Цікавим є той факт, що найвідоміший український клуб «Динамо» (Київ) уже п’ятий рік не має титульного спонсора, а на футболках був розміщений лише вислів «No to racism» (ні расизму). Але, свого часу, кияни стали першою радянською командою, в якої з’явився спонсор. Узимку 1987 року київське «Динамо» проводило збори в Мюнхені, де їм зробили пропозицію зіграти в комерційному турнірі з міні-футболу. Та за одної умови: потрібно було зіграти в червоній формі з надписом «Commodore», який символізував назву компанії, що довгий час була помітним гравцем на ринку персональних комп’ютерів (починаючи з 1980 року). По закінченню турніру «Динамо» вирішило не прощатися зі своїм новоспеченим партнером і продовжило співпрацю з «Commodore» до 1988 року.

Нині ж титульні спонсори з’являються і в цілих регулярних чемпіонатах. Як приклад, букмекерська контора FavBet в УПЛ (Українській Прем’єр-лізі) чи мережа банкінгу Barclays в найбільш прибутковому чемпіонаті Англії.

У пропозиції ТМ «Меди Межиріччя» прозвучало про призові першій трійці команд для стимулу, а також розіграш Кубка титульного спонсора по закінченню першості. Тож призери розділять між собою фонд турніру в розмірі 30 тис. грн: 15 – за І місце, 10 – за ІІ місце, 5 – за ІІІ місце. Трофей «Медів Межиріччя» розіграють 4 кращі команди, він матиме також непоганий призовий фонд, а фінальний матч, що, скоріш за все, пройде на центральному районному стадіоні «Колос», обслуговуватиме запрошена суддівська бригада.

Що ж до оплати праці суддів, то відтепер команди будуть не напряму розраховуватися з арбітрами, а сплачуватимуть внески до ФФСР, у які й буде врахована ця сума. Грошовий збір із кожної команди складатиме 5 тисяч гривень.

Що ж, нам залишається з нетерпінням чекати чергового, відновленого й оновленого чемпіонату. Нині ж Федерація визначається зі складом учасників (очікується від 6 до 8 команд) та планує презентацію нового кубка-красеня для майбутнього чемпіона Семенівщини. Про ці події і становлення першості Семенівського району з футболу ми будемо оперативно інформувати вас на сторінках газети «Вісник Семенівщини» та сайту «Семенівські вісті», адже саме «ТРК-Інфом» є інформаційним партнером турніру.

А наразі майбутні команди-учасники зможуть визначитися з гравцями та награвати склади у традиційному весняному чемпіонаті з міні-футболу, що стартує вже цими вихідними.

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Друг Алины Кабаевой 07.04.2020, 06:15
Что-то мне подсказывает, что не возобновиться....