Лише 21% кримських татар вважають, що після незаконного приєднання Криму до Росії, у їхньому житті відбулися зміни на краще. Про це засвідчили дані першого дослідження Федерального агентства у справах національностей (ФАДН), пишуть "Ведомости".

50% опитуваних заявили, що становище практично не змінилося, а 15% – що ситуація погіршилася. Крім того, 60% жителів анексованого півострова не змогли назвати проблеми, які владі вдалося вирішити за півтора року.

"Зараз кримські татари – закрита, що живе у своєму світі, своїм життям, група людей, яка сильно орієнтується на кримськотатарський Меджліс. І їхньою суспільною свідомістю маніпулюють лідери Меджлісу, які в Криму не живуть", - спробував виправдати результати дослідження керівник агентства Ігор Барінов. За його словами, близько 29-34% кримських татар проросійськи налаштовані, відданими українцями залишаються лише 9-15%, усі інші – ті, хто ще не визначився. Своєю чергою, голова Меджлісу Рефат Чубаров стверджує, що кримські татари не сприймають "окупантів як людей, що прийшли творити добро для Криму і кримських татар". На його думку, опитування проводилося "відповідно до встановленої в Росії ідеологією" і серед 300 тисяч кримських татар є тільки "кілька сотень колаборантів".

ТСН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!