b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_pisockiy.jpg

На одній із останніх сесій обласної ради депутати виділили 55 млн грн у межах проекту рішення «Про внесення змін до обласної Програми розвитку дорожнього господарства Полтавської області на 2016-2018 роки». Гроші мають освоїти до кінця року і витратити їх, згідно з програмою, на ремонт найпроблемніших автошляхів.

Аби прискорити даний процес і проконтролювати його сьогодні перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький провів дві наради. Перша стосувалася ремонту автомобільних доріг у Диканському районі. На іншу запросили усіх голів РДА та профільних заступників.

Андрій Пісоцький разом із начальником Служби автомобільних доріг у Полтавській області Володимиром Трояновським та представниками районів обговорили освоєння коштів на ремонт доріг державного, обласного та місцевого значення.

— Стосовно Диканського району, то наразі уже відремонтовані дороги Суми — Полтава, Шишаки — Балясне, дорогу Диканька — Решитилівка зараз доробляємо. У Великій Рудці служба не зупиняє свою роботу, Диканька — Водна Балка, Диканька — Михайлівка — Стасі — тут теж працюємо, — розповів Володимир Трояновський.

Він зауважив, що найближчим буде проведено дві виїзні наради. Одна з них запланована у Диканському районі. Питання ремонту доріг обговорюватимуть із представниками районної влади та сільськими головами.

На іншу, до Лохвиці, запросять керівників Миргородського, Пирятинського, Чорнухинського і Лохвицького районів. Вирішуватимуть питання ремонту мостів та найпроблемніших доріг цього регіону. Зокрема, і розбитої дороги Миргород — Лохвиця. А також питання співфінансування робіт з державного, обласного і районних бюджетів.

На нараді з головами РДА йшлося насамперед про вчасне та якісне використання коштів. Тож з’ясовували наявність проектних рішень на ремонт доріг, чи уклали райони угоди на виконання ремонтних робіт тощо.

Під час зустрічі з головами РДА перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький порекомендував представникам усіх районів внести у програму напрацювання стосовно ремонту доріг уже на наступний — 2017 рік.

— Ви сьогодні уже бачите, які будете робити дороги. Ми до грудня хочемо повністю збалансувати бюджет, і бачити усі наші видатки, тому нам потрібні проекти аби включити їх у програму, та прорахувати на них кошти. Наступного року докладу всіх зусиль, аби на ремонт доріг з обласного бюджету було виділено ще більше коштів, — наголосив він.

За результатами проведених нарад, усі райони області отримали відповідні доручення. Зокрема, і щодо встановлення вагових комплексів на дорогах. Найближчим часом очільник районів мають подати маршрути, на яких, на їхню думку, доцільно поставити в районах вагові комплекси, щоб контролювати вантажні перевезення і зберегти дороги від руйнувань.

Джерело: http://poltava.to/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!