b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_b79ac737bea7b8a8144dce456e5186b6.jpg

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Національна поліція України затримає на 72 години бізнесмена дмитра Фірташа в разі його прибуття в Україну у зв’язку зі зверненням Мін’юсту США до Генпрокуратури. Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає УНН.

"По прибуттю в Україну Дмитро Фірташ буде затриманий Нацполіцією, за фактом звернення Мін’юсту США в Генеральну прокуратуру України", - повідомив він.

Міністр поінформував, що завершили консультації з колегами із США. І заручившись підтримкою Генпрокурора, додав А.Аваков, звернувся до них з офіційним листом.

Зокрема, пояснив міністр, згідно ст.597 КПК України, а так само ратифікованої Україною в 2006 році, конвенції ООН проти корупції - Генпрокуратура України, у відповідь на відповідне клопотання Мін'юсту США - дасть вказівки Національній поліції України, у разі прибуття на територію України - провести затримання Дмитра Фірташа на 72 години, протягом яких буде оформлено відповідне рішення про 40 денному арешті, аж до передачі всіх матеріалів виробництва, або ряду епізодів за пред'явленими США Фірташу звинуваченнями.

Як повідомляв УНН, 30 квітня земельний суд Відня з кримінальних справ відмовив у запиті Мін’юсту США про екстрадицію Дмитра Фірташа, де його підозрювали у хабарництві.

Втім, рішення не набуло чинності через апеляцію, яку подала прокуратура Австрії. Сам Д.Фірташ по закінченню судового процесу заявив, що планує повернутися в Україну. Він не зміг уточнити конкретні терміни повернення, пославшись на процедурні питання. Бізнесмен вважає, що справа проти нього сфабрикована і має політичний характер.

Раніше ухвалою Печерського районного суду м.Києва задоволено клопотання Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ про накладення арешту на майже 500 млн куб.м природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах ПАТ “Укртрансгаз” та належить підприємствам групи компаній “Ostchem” Дмитра Фірташ.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!