b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_3fb7df43f3d2cde2a50d17327faa926b7f0b3bb1.jpg

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Подвірний забій свиней для реалізації продуктів забою несе надзвичайно великі ризики для розповсюдження АЧС та не відповідає практиці розвинених країн. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час засідання комітету, передає кореспондент УНН.

"Проблемою є подвірний забій свиней та реалізація продукції забою свиней. Ви знаєте, що давно у ВР піднімалось питання щодо обмеження масштабів такого подвірного забою. Я думаю, що сьогодні абсолютно спокійно можна говорити про те, що є коли подвірний забій використовується для власних потреб населення. Тому що зрозуміло, що це є засіб для виживання у сільській місцевості, він робиться безпечно для себе. А коли подвірний забій фактично використовується і для торгівлі свинями і продукцією свинарства то, звичайно що це надзвичайно великі ризики, і це не відповідає практиці розвинених країн, в тому числі ЄС", - повідомив він.

Нагадаємо, аграрний комітету ВР звернувся до Президента через загрозливі масштаби АЧС.

Через АЧС Україна вже втратила майже 5 млн дол.

При цьому, кількість "промислових" свиней продовжує скорочуватися.

Загалом же поголів’я свиней в Україні скоротилося до історичного мінімуму.

А за словами нардепа С.Тригубенка, головна причина трагічних наслідків АЧС, полягає у некомпетентності контролюючих органів.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Вічно молода подружка очільників 23.02.2017, 15:12
Хоча б не приїхали та не вирізали моїх двох